Γιωργάλλας: Αναβαθμίζουμε την Ε.Φ. υλοποιώντας το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα

Αναβαθμίζουμε τις δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς, υλοποιώντας στην πράξη το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2023 ΕΣΣΟ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στο Σταυροβούνι. Ο Υπουργός καλωσόρισε «τους νέους λοκατζήδες επίσημα στις Δυνάμεις Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς» και εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση, αφού όπως είπε αρκετά χρονιά πριν είχε την τιμή να παραλάβει και να υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά ως υπερήφανος καταδρομέας.

Πρόσθεσε ότι «η Εθνική Φρουρά, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, με προκλήσεις σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην αποστολή της και στο καθήκον στο οποίο η πολιτεία την έταξε, ως κύριο υπερασπιστή της ασφάλειας της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδα μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε «για να συνεχίσει να εκτελεί απρόσκοπτα την αποστολή της ως μια σύγχρονη, ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη δύναμη, με σταθερά βήματα αναβαθμίζουμε τις δυνατότητες μας, υλοποιώντας στην πράξη το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα».

Όπως είπε, «λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το προσωπικό μας αποτελεί την αιχμή του δόρατος της προσπάθειάς μας» κάλεσε τους νέους καταδρομείς να συνεχίσουν με την ίδια αισιοδοξία, την ίδια δύναμη και το ίδιο σθένος, να προσφέρουν στο στράτευμα και στην πατρίδα.

Το ιερό σύμβολο του κάθε λοκατζή, συνέχισε ο Υπουργός «δεν χαρίστηκε στους νέους καταδρομείς, αλλά το κέρδισαν «με πολύ κόπο και ιδρώτα» και θα το τιμήσουν εάν απαιτηθεί στο πεδίο μέχρις εσχάτων. «Αμοιβαίος σεβασμός, πειθαρχία, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, έντονη - συνεχής και κοπιαστική εκπαίδευση, προσαρμοστικότητα, ακρίβεια, αποτελεσματικότητα, πίστη, υπομονή και επιμονή, ψυχική και σωματική αντοχή, υψηλό ηθικό, ψυχραιμία, αυτοέλεγχος, αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο» είναι μερικά, όπως είπε, από τα χαρακτηριστικά της αποστολής και του σκοπού των Δυνάμεων Καταδρομών.

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι γνωρίζουν πως υπηρετούν σε ένα ξεχωριστό Σώμα και ότι οφείλουν να βρίσκονται σε «σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας, πάντοτε, οπουδήποτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, εναντίον οποιουδήποτε».

Σημείωσε ακόμα ότι σήμερα «το νέο αίμα των Ειδικών Δυνάμεων, από έφηβοι μαθητές και νεοσύλλεκτοι στρατιώτες» έγιναν επίλεκτοι μαχητές, μέλη των θρυλικών ηρωικών Δυνάμεων Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, ενώ τους συνεχάρη για την απόφασή τους να επιλέξουν «με ελεύθερη βούληση τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της προσφοράς και του καθήκοντος στις Ειδικές Δυνάμεις».

Ο Υπουργός κάλεσε τους νέους καταδρομείς να γνωρίζουν ότι η πορεία και η θητεία που καλούνται να διέλθουν «δεν θα είναι εύκολη, τουναντίον θα συνεχίσει να είναι πολύ απαιτητική και κοπιώδης, με συνεχή και επίμοχθη εκπαίδευση».

Τους συνεχάρη επίσης γιατί όπως εξήγησε «αποφύγατε τις σειρήνες εφησυχασμού της σύγχρονης εποχής, αποφύγατε τα προστάγματα για απάθεια, αδιαφορία και την αποστασιοποίηση από τις διαχρονικές αξίες και τις σύγχρονες προκλήσεις. Επιλέξατε τον δρόμο της προσφοράς, απαξιώνοντας τα εύκολα και ακοπίαστα, με αποφασιστικότητα και πείσμα παραλάβατε τη σκυτάλη από τους καταδρομείς προγόνους σας και αποφασίσατε  να υπηρετήσετε με τόλμη τη θητεία και ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή σας, κάνοντας πράξη το ρητό των Καταδρομών, «Ο Τολμών Νικά».

Ταυτόχρονα έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς και τις οικογένειες τους που τους μεγάλωσαν με αρχές και τους δίδαξαν «τι σημαίνει προσφορά για την πατρίδα, στηρίζονταν την επιλογή και την κοπιώδη πορεία σας για όλο αυτό το διάστημα. Σε καιρούς δύσκολους, που τα πάντα γύρω μας κρίνονται με περισσή ευκολία, σε στιγμές που η φιλοπατρία και η εθνική συνείδηση αμφισβητούνται και πολλάκις απαξιώνονται» οι γονείς των νέων καταδρομών τους ανέθρεψαν με αρχές, αξίες και ιδανικά.

Σήμερα συνέχισε «έχουμε ανάγκη από εύτολμους νέους, έχουμε ανάγκη από ξεχωριστούς νέους που αποδεικνύουν ότι σφάλλουν όσοι αμφισβητούν το ήθος και τη φιλοπατρία της νεολαίας μας, έχουμε ανάγκη από υπερασπιστές της πατρίδας όπως έπραξε η γενιά των ηρώων των Καταδρομών. Της γενιάς που το 1974, στον Λωρόβουνο και στον Κουτσοβέντη, στον Άγιο Ιλαρίωνα και στην Άσπρη Μούττη, στα Πετρομούθκια, στο Ύψωμα 1023, στα Πάναγρα, στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας και όπου αλλού απαιτήθηκε υπόγραψαν με το αίμα τους τις δέλτους της ιστορίας».

Ο Υπουργός Αμυνας κάλεσε επίσης τους νέους καταδρομείς να υπηρετήσουν «με πίστη και αφοσίωση», να θέσουν υψηλούς στόχους, να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και να επιδιώξουν την εξέλιξη, την πρόοδο και την αριστεία, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντα τους και «θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών μας».  

Ταυτόχρονα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του «στον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου επέδειξαν άριστο επαγγελματισμό και μερίμνησαν για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των νέων καταδρομέων».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπουν αιτήματα αγροτών στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ
Διαρροή λυμάτων από δεξαμενές κτηνοτρόφων στο φράγμα της Άχνας-Κρούει τον κώδωνα ο Κοινοτάρχης
Έκκληση εργοδοτών για επίσπευση αδειών για εργάτες από τρίτες χώρες-Ποια τα δεδομένα στο τραπέζι
Αρχίζει τον Μάρτιο το έργο αξιολόγησης εταιρειών με κριτήρια ESG-Ο ρόλος της Artemis Credit Bureau
Υπ. Γεωργίας: Αυξάνεται ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο, εφαρμόζονται μέτρα
Έρχονται βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα-Πέφτει η θερμοκρασία
Στα σκαριά αγορά 113 οχημάτων από την Κυβέρνηση-Αγοράζει 60 4Χ4, αλλάζουν οχήματα κι έξι πρεσβείες
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε όλη την Κύπρο-«Όχι στον Πούτιν»
Τούρκος απόστρατος αντιστράτηγος συνελήφθη στα κατεχόμενα για λαθρεμπόριο τσιγάρων
Διαμαρτυρία για την κοπή δέντρων στο Δασούδι Λεμεσού-«Έχουμε στοιχεία ότι ήταν μια πρόχειρη απόφαση»