Ανακοίνωσε επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Γεωργίας

Πέραν των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν σύντομα στους Κύπριους γεωργοκτηνοτρόφους αγρότες, μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, η οποία εξέτασε το θέμα του αυξημένου κόστους παραγωγής στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι «σύντομα και μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται ότι οι γεωργοκτηνοτρόφοι μας θα λάβουν επιδοτήσεις της τάξης των 60 εκ. ευρώ και είναι πολύ σημαντικό αυτό τη δεδομένη στιγμή».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας «όλοι αναγνωρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας είναι σημαντικός και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα», ωστόσο, σημείωσε «προσπαθούμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους και της οικονομίας να βρούμε λύσεις».

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις και πάντοτε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας», είπε.

Όπως ανέφερε «τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, η νέα ΚΑΠ με 454 εκ., τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά, το σχέδιο διαχείρισης κινδύνων, καθώς και άλλα μέτρα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας».

Εξάλλου, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Γιαννάκης Γαβριήλ, ανέφερε ότι «ακούγοντας κάποιος τον Υπουργό θα νομίσει ότι οι γεωργοί μας είναι εκατομμυριούχοι», για να τονίσει ότι από τον περασμένο Μάρτιο, που ενώ είναι προτεραιότητα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη η μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, δεν έχουμε ακούσει τίποτε».

«Ειλικρινά ούτε τα υφιστάμενα μέτρα, τα οποία έτρεχαν με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κάθονται να τα αξιοποιήσουν και να δουν πραγματικά ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής σκοτώνει τον πρωτογενή τομέα. Ακούσαμε πολλά ‘θα’ όπως ακούσαμε και τις προηγούμενες φορές. Πράξεις δεν είδαμε, το μόνο που ακούμε είναι εξαγγελίες», ανέφερε ο κ. Γαβριήλ.

Είπε πως «πρέπει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο», προσθέτοντας ότι «οι αγροτικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν πάει άλλο».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δασμούς 20% στην ΕΕ αποφάσισε ο Τραμπ, 25% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο
Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Ποινή 20 μηνών σε νεαρό που μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι
Κάνει λόγο για στοχοποίηση των λειτουργών των ΥΚΕ η ΠΑΣΥΔΥ-«Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες»
Άλλες τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια με τους 200 κουκουλοφόρους στην Αγία Φύλα
Κατηγορείται για αμέλεια η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου για τον τραυματισμό του 13μηνου βρέφους
Μετά τις έντονες επικρίσεις διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς των ΥΚΕ στην υπόθεση κακοποίησης των πέντε παιδιών
Καταζητείται ο 23χρονος Παναγιώτης για την επίθεση στους πέντε πετοσφαιριστές του Παφιακού (pic)
Προκαλεί αδυναμίες η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό ψυχολόγων στη διαχείριση βίας και παραβατικότητας
Εσπευσμένα στην Κύπρο και τις Κεντρικές η CPT, έσπασε το μοτίβο από το 1992-Από «ακτινογραφία» οι συνθήκες