Θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών από τους Times-«Πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο»

Θέση υπέρ των διεκδικήσεων της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα παίρνουν οι βρετανικοί «The Times» σε σημερινό άρθρο στην έντυπη έκδοσή τους, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνέντευξή του στο BBC.

times

Μάλιστα, το βρετανικό μέσο είναι ξεκάθαρο στον τίτλο του, αναφέροντας χωρίς περιστροφές πως «τα ελγίνεια μάρμαρα πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο». Το ίδιο τονίζει και στον επίλογο του άρθρου, τονίζοντας πως «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτά πρέπει να βρίσκονται μαζί, το ένα ανήκει στο άλλο και πρέπει να εκτίθενται στον φυσικό τους βιότοπο... Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα... Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία για ολόκληρο τον κόσμο».

«Ο χωρισμός των Μαρμάρων του Παρθενώνα μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου είναι σα να κόβεις τη Μόνα Λίζα στα δύο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εύγλωττο πρωθυπουργό της Ελλάδας» γράφουν οι «Times» στο σχετικό άρθρο, προσθέτοντας: «Χθες γνωστοποιήσε τη θέση του στον Σερ Κιρ Στάρμερ, έναν πολιτικό που είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη δουλειά του Σίσυφου».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου
Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η Μουρτζούκου-«Για τον θάνατο του Παναγιωτάκη ευθύνεται η μητέρα του»
Οδηγήθηκε στoν Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-«Να πεθάνεις εκεί μέσα»
Πώς η Mercedes παρέσυρε έντεκα άτομα στο Κολωνάκι-Σε παρκαδόρο εστιάζεται η προσοχή των Αρχών
Οι «καθαριστές» επιβάλλουν δικό τους νόμο με εκφοβισμό και χρήμα στην Ελλάδα-Η περίπτωση του 42χρονου Τik Toker
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου
Ποιον εμπλέκει για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αλεξανδρούπολη-«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Συνελήφθη 60χρονος για τη φωτιά στο Αλιβέρι-Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο