Μέχρι 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ»

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024 μπορούν οι φορείς και οι ομάδες φυσικών προσώπων να υποβάλουν αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021‐2025).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021‐2025), έχουν προκηρυχθεί τα 7 τομεακά Σχέδια Επιχορηγήσεων (χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών δραστηριοτήτων φορέων και ομάδων φυσικών προσώπων) για τη Λογοτεχνία, τα Εικαστικά, τη Μουσική, τον Χορό, το Θέατρο, τον Παραδοσιακό Πολιτισμό και τον Κινηματογράφο, καθώς επίσης και το ειδικά διαμορφωμένο διατομεακό Σχέδιο για τους πολιτιστικούς δημιουργούς, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2024.

Στόχος του Υφυπουργείου, μέσω αυτού του Προγράμματος, είναι η προσφορά ευκαιριών και προοπτικών για την υλοποίηση δημιουργικών και αξιόλογων δραστηριοτήτων, οι οποίες προάγουν και ενισχύουν τον πολιτισμό και τις τέχνες. 

Σημειώνεται ότι τα Σχέδια του Προγράμματος για το 2024 είναι μερικώς διαφοροποιημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα Σχέδια που εφαρμόστηκαν κατά το 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους σκοπούς του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021-2025), καθώς επίσης και τους όρους, κριτήρια, προϋποθέσεις και διαδικασίες που ισχύουν σε σχέση με τα επιμέρους Σχέδια που θα εφαρμοστούν το 2024, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος http://www.culture.gov.cy/sxedia, όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα έγγραφα (περιλαμβανομένων των Εντύπων Υποβολής Αίτησης) που αφορούν στο Πρόγραμμα.

Σε σχέση με τα Έντυπα Υποβολής Αίτησης, τους Πίνακες Οικονομικού Απολογισμού και τις Εκθέσεις Αξιολόγησης, διευκρινίζεται ότι οι αιτητές μπορούν να τα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, μπορούν να τα συμπληρώνουν και ιδιοχείρως, αφού προηγουμένως τα εκτυπώσουν. 

Υπογραμμίζεται ότι, ανεξαρτήτως του τρόπου συμπλήρωσής τους, όλα τα πιο πάνω έντυπα (αιτήσεις, πίνακες, εκθέσεις) πρέπει να υποβάλλονται στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού μόνο ηλεκτρονικά (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση politismos@culture.gov.cy).

Για τυχόν ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται γραπτώς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προς τον/την υπεύθυνο/η Λειτουργό για το κάθε ξεχωριστό Σχέδιο. Πληροφορίες αναφορικά με τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπεύθυνων Λειτουργών υπάρχουν στα Σχέδια.

Τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από φορείς και ομάδες φυσικών προσώπων είναι η Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024. Για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης από τους πολιτιστικούς δημιουργούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το επιμέρους ειδικό διατομεακό Σχέδιο «Στήριξη Δραστηριοτήτων Πολιτιστικών Δημιουργών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Παρεξήγηση» η απάντηση ΥΠΑΝ για τις αντιδράσεις για Προδημοτική-«Ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα»
Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την ΑΤΑ
Κενές θέσεις εργοδότησης στο ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης
Δεν επιτρέπουν στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου από το Μάιο τα κατεχόμενα-«Σοβαρά τα πράγματα»
Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας (pics)
Σε ρυθμούς καρναβαλιού άρχισε να κουνιέται η Λεμεσός-Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Έτοιμη για δυναμικά μέτρα η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ-«Επιτακτική ανάγκη να τύχουν σημαντικής βελτίωσης οι κλίμακες μισθοδοσίας»
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας για τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Άχνας
Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής