Καταγγελία Φουρλά σε Κομισιόν και ΕΛΚ για παραβίαση του στάτους κβο από τον κατοχικό στρατό

Τις νέες τουρκικές προκλήσεις, αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, με την τοποθέτηση περιστρεφόμενης θερμικής κάμερας στην νεκρή ζώνη, κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Με Ερώτηση που κατέθεσε υπό την μορφή του κατεπείγοντος προς την Κομισιόν, ο κ. Φουρλάς τονίζει ότι οι παραβιάσεις του στάτους κβο από τον τουρκικό στρατό, είναι συνεχείς.

«Αυτή τη φορά, οι κατοχικές δυνάμεις εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου και εγκατέστησαν σε ακατοίκητη κατοικία, μεταλλικό ιστό, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη θερμική κάμερα και αντένα.»

Όπως υπέδειξε, οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ παρακολουθούν την κατάσταση, όμως δέχθηκαν ύβρεις και απειλές, όπως και κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Δομετίου, από περίπου σαράντα τούρκους στρατιώτες.

«Ερωτάται η Επιτροπή με ποιους τρόπους ενεργεί ώστε να αποτρέψει τις κατοχικές δυνάμεις από τις παράνομες δραστηριότητες στη Νεκρή Ζώνη;

Επίσης, ο κ. Φουρλάς μετά από επικοινωνία που είχε με τις δημοτικές αρχές του Αγίου Δομετίου, προχώρησε άμεσα στην ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την απαράδεκτη κατάσταση που επιχειρεί ο τουρκικός στρατός, όπως επίσης και την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δειτε Επισης

Μεγάλη δυναμική στις σχέσεις Κύπρου-Αρμενίας διαπιστώθηκε στις επαφές της Προέδρου της Βουλής
Β. Πάλμας: Η Τουρκία αυξάνει την ένταση και διαμορφώνει συνθήκες για πρόκληση συγκρούσεων στην περιοχή
Απέλπιδες προσπάθειες Φιντάν προς ΟΤΚ για να σταθεί αλληλέγγυος στο ψευδοκράτος
Νέα πυρά ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση για την επίθεση στη Λακατάμια-«Δεν θα επιτρέψουμε κουκούλωμα»
Στις 24 Μαΐου 2026 οι Βουλευτικές Εκλογές-Πότε ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων
Δύσκολη η αποστολή των απεσταλμένων-Η νέα δυναμική απέναντι στην αυξανόμενη αδιαλλαξία Τατάρ
Πλώρη για Προεδρικές μέσω Βουλευτικών βάζει ο Οδυσσέας-«Εξωσυστημική» προσπάθεια για επικράτηση στο σύστημα
Καταδικάζουν την επίθεση στον fan club της Ομόνοιας Κυβέρνηση και κόμματα
Πιστεύει πως θα καταφέρουν να «αποκρούσουν» τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-Νέοι ισχυρισμοί περί «τρομοκρατίας»
«Κυνική πράξη προπαγάνδας» χαρακτήρισε ο Αττάρι την απόφαση του Ισραήλ αν επιτρέψει είδη πρώτης ανάγκης στη Γάζα