Χαιρετίζουν τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για αναβάθμιση ολοήμερου σχολείου οι γονείς Δημοτικής Λευκωσίας

Τις προσπάθειες και τις δηλώσεις που προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καθώς και από την Υπουργό, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, σχετικά με την αναβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, χαιρετίζει, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία σημειώνει ότι οι προτάσεις που παρουσιάζονται, φαίνονται όχι μόνο φιλόδοξες, αλλά και στενευμένες προς τη βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι πέντε κύριοι άξονες που παρουσιάζονται αναδεικνύουν τη σοβαρότητα και τη συνολική προσέγγιση προς την αναβάθμιση του ολοήμερου σχολείου.

Όπως αναφέρει, η υιοθέτηση καινοτομιών, ο σχεδιασμός συνθετικών προγραμμάτων, η σύνδεση μεταξύ πρωϊνού και ολοήμερου σχολείου, καθώς και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αντιπροσωπεύουν σημαντικά βήματα προς μια ολοκληρωμένη και ποιοτική εκπαίδευση.

Η ομοσπονδία εκφράζει, παράλληλα, την υποστήριξή της προς την απόφαση για την απασχόληση εκπαιδευτικών από τους καταλόγους διοριστέων, καθώς αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για τη δημιουργία σταθερότητας και συνέπειας στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

«Επιπλέον, η διαχείριση και η δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών από το κράτος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης», προσθέτει και εκφράζει την υποστήριξή της στις τρέχουσες προσπάθειες, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα την έρευνα και την μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 για τα Ολοήμερα.

«Η μελέτη του 2008 που έγινε για προσδιορισμό του  χαρακτήρα  του ολοήμερου σχολείου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, διότι προσφέρει συστηματική αξιολόγηση και εκτενή ανάλυση του θεσμού. Οι βασικοί  στόχοι των Ολοήμερων σχολείων βάση της μελέτης του 2008 περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη και ισότιμη εκπαίδευση, τη μετατόπιση του βάρους της κατ’ οίκον εργασίας, της εκπαίδευσης στο σχολείο, τον περιορισμό της παραπαιδείας, τη δημιουργία ευκαιριών για υγιή απασχόληση και τη δημιουργία σταθερού, συνεχόμενου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος», σημειώνει.

Η ομοσπονδία προτείνει, ωστόσο, την εξέταση των ακόλουθων σημείων για την περαιτέρω βελτίωση του ολοήμερου σχολείου: Ενεργή Συμμετοχή των Γονέων, Ασφάλεια και Ευημερία, Κοινότητα Μάθησης, Ενίσχυση των πολιτιστικών και εξειδικευμένων δραστηριοτήτων.

Εκφράζει, τέλος, την πλήρη υποστήριξή μας προς την πρωτοβουλία αυτή και είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία για τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος προς όφελος των παιδιών.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Απαντά στις διαμαρτυρίες για το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Στιγματίζουν τα παιδιά»
Σε τροχιά υλοποίησης η αστυνόμευση των φαρμακείων-Θα καταγγέλλονται αν δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα