Έλλειψη σεβασμού προς την Ελλάδα η στάση του Σούνακ υποστηρίζει η Αθήνα

Ως στάση, η οποία δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και συνολικά προς τη χώρα, χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΪ, την απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή εξέλιξη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε».

«Εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις που αφορούσαν πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», επισήμανε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση οι υπαρκτές διαφωνίες που φυσικά υπάρχουν ανάμεσα σε χώρες δεν οδηγούν σε μη πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων.

Άλλωστε, όπως ανέφερε, οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς, οι οποίες έχουν εκφραστεί και επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης αλλά και προγενέστερων.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, προτιμότερο είναι να εκφραστεί μια διαφωνία, ειδικά όταν έρχεται ένας Πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», παρά να ακυρώνεται μια συνάντηση.

Παράλληλα, παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «όποιος πιστεύει στις θέσεις του δεν φοβάται να τις εκφράσει».

Ερωτηθείς αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά μια διπλωματική εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν «θέλει να αναβαθμίσει και να γενικεύσει συνολικά το θέμα απέναντι σε ένα κράτος με το οποίο έχουμε σταθερά και διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση».

«Ούτως ή άλλως, η διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά δεν είναι μεταξύ της Ελλάδας και του βρετανικού κράτους, αλλά είναι με το Βρετανικό Μουσείο και είναι μια διαδικασία εν εξελίξει. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί αυτό ως μια γενικευμένη γνώμη της χώρας μας και μια γενικευμένη κρίση», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Νέα Σμύρνη-«Θα σας κάψουμε ζωντανούς», τους απειλούσαν
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος που επικράτησε τα λεπτά μετά την μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη
Ξεσπά η κόρη του δράστη για το φονικό στη Νίκαια-«Είχε μανία καταδίωξης, από το 2008 απειλούσε ότι θα σκοτώσει»
Τον μαχαίρωσε για το... κοντοσούβλι-«Είναι χθεσινό», του είπε, και επιτέθηκε στον μάγειρα
«Θα χυθεί αίμα»-Οι απειλές του 64χρονου δολοφόνου που έγιναν πράξη στην Ελλάδα
Δένδιας στο Reuters-«Μετά την Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα σε ρόλο «κλειδί» στην Άμυνα της ΕΕ»
Δραπέτευσε από το Δικαστήριο της Λάρισας το 2013 και συνελήφθη στο Λονδίνο το 2024
Αιματηρό επεισόδιο σε ουζερί στη Θεσσαλονίκη-Πελάτης μαχαίρωσε στην κοιλιά υπάλληλο
Αποτύπωση των 57 θυμάτων των Τεμπών σε πανό 102 μέτρων με την τεχνική της κυανοτυπίας
Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για την συμμετοχή στην τρομοκρατική «Σύμπραξη Εκδίκησης»