Έλλειψη σεβασμού προς την Ελλάδα η στάση του Σούνακ υποστηρίζει η Αθήνα

Ως στάση, η οποία δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και συνολικά προς τη χώρα, χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΪ, την απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή εξέλιξη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε».

«Εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις που αφορούσαν πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», επισήμανε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση οι υπαρκτές διαφωνίες που φυσικά υπάρχουν ανάμεσα σε χώρες δεν οδηγούν σε μη πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων.

Άλλωστε, όπως ανέφερε, οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς, οι οποίες έχουν εκφραστεί και επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης αλλά και προγενέστερων.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, προτιμότερο είναι να εκφραστεί μια διαφωνία, ειδικά όταν έρχεται ένας Πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», παρά να ακυρώνεται μια συνάντηση.

Παράλληλα, παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «όποιος πιστεύει στις θέσεις του δεν φοβάται να τις εκφράσει».

Ερωτηθείς αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά μια διπλωματική εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν «θέλει να αναβαθμίσει και να γενικεύσει συνολικά το θέμα απέναντι σε ένα κράτος με το οποίο έχουμε σταθερά και διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση».

«Ούτως ή άλλως, η διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά δεν είναι μεταξύ της Ελλάδας και του βρετανικού κράτους, αλλά είναι με το Βρετανικό Μουσείο και είναι μια διαδικασία εν εξελίξει. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί αυτό ως μια γενικευμένη γνώμη της χώρας μας και μια γενικευμένη κρίση», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Φοβερό θανατηφόρο με τέσσερις νεκρούς στην Ελλάδα-Ανάμεσα τους ένας πατέρας με το παιδί του (pics)
Σκληρή απάντηση ελληνικού ΥΠΑΜ προς Άγκυρα: Ουδείς «σεβασμός» σε παράνομες ενέργειες επεδείχθη, ή θα επιδειχθεί
Αρνούνται τις κατηγορίες για τη δολοφονία Καραϊβάζ οι δυο κατηγορούμενοι
Σκάνδαλο υποκλοπών, κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator-Τα ονόματα που παρακολουθούσαν με εντολή Μαξίμου
Δέκα ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού χρηματιστή και οι Αρχές ακόμα αναζητούν τους δράστες
Ποια είναι η συνεργάτις του Άδωνι Γεωργιάδη που δέχτηκε bullying από τον Παύλο Πολάκη