Αντιπαράθεση Προεδρικού και Ελεγκτή για τα ωφελήματα του ΠτΔ από το 2014 ως το 2018-Αντάλλαξαν καρφιά

Αντικείμενο αντιπαράθεσης και δημόσιων δηλώσεων, έγινε πριν καν δημοσιευθεί η έκθεση που ετοιμάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε σχέση με τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από το 2014 μέχρι το 2018.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», σύμφωνα με το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε από τον Πρόεδρο να επιστρέψει τα ωφελήματα που λάμβανε την επίδικη περίοδο, έκανε λόγο για άκομψο ζήτημα, υποδεικνύοντας πως δεν θα πρέπει η προεδρία να ενημερώνεται από τον Τύπο.

Σε σχέση με το δημοσίευμα, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε το πρωί σε ανάρτηση της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι, «αναφορικά με δημοσίευμα της Αλήθειας: Χθες στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-18. Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία». Παράλληλα προσθέτει πως, «η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12. Μέχρι τότε δεν θα σχολιάζουμε δημοσιεύματα».

Μετά τη δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Αντωνίου ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απευθυνόμενος στον κ. Αντωνίου, τον κάλεσε, «να ρωτήσετε τη δημοσιογράφο της Αλήθειας από που είχε μάθει ότι πήρατε το προσχέδιο της Ανακοίνωσης μας, πριν ρωτήσει χθες η ώρα 19.20 τον Μάριο Πετρίδη, ο οποίος ούτε καν επιβεβαίωσε οτιδήποτε. Εισήγησή μου, κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους».

Εξάλλου, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Εκείνο που επιθυμώ να πω, ως πρώτο σχόλιο, είναι πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Ως Κυβέρνηση θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία»

Ωστόσο διερωτήθηκε όπως και ο Γιάννης Αντωνίου νωρίτερα, «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Δειτε Επισης

Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας
Χείμαρρος ο Μάτσας-«Του έβαζαν φωτιές στα πόδια ενώ κοιμόταν... Αμελέστερη διερεύνηση, ύποπτη για συγκάλυψη»
Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων
Στηρίζει Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη για Περιφερειάρχη Πάφου το ΑΚΕΛ
Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας για τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Άχνας
Τρώνε φύλλα φυτών και ζωοτροφές για να επιβιώσουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα-«Πεθαίνουμε από την πείνα»
Κουκουλοφόροι μπήκαν με μαχαίρι σε περίπτερο και έφυγαν με την ταμειακή