Επίσπευση καταβολής 13ου μισθού στο δημόσιο ζητά η ΑΣΔΥΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), "λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι χαμηλομεσαίων στρωμάτων, του Δημόσιου και του ημιδημόσιου τομέα", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την επίσπευση της καταβολής του 13ου μισθού.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωσή απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, (ημερ. 21.11.2023)  και προτείνει όπως προηγηθεί η καταβολή του 13ου μισθού και ει δυνατόν καταβληθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του ερχόμενου μήνα και ακολουθήσει το έμβασμα του 12ου μισθού, όπως είναι προγραμματισμένη η διαδικασία από το Γενικό Λογιστήριο.

«Οι λόγοι που ζητούμε επίσπευση της καταβολής του 13ου μισθού είναι προφανείς. Όλοι οι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι διανύουν μια περίοδο με τις τιμές των βασικών καθώς και άλλων αγαθών να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του χρόνου τα νοικοκυριά καλούνται να τακτοποιήσουν διάφορες επιπρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις (φορολογίες, δημοτικά τέλη κ.ά.)», αναφέρεται.

Η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι η επίσπευση στην καταβολή του 13ου μισθού θα διευκολύνει τους/τις εργαζόμενους/ες, ως καταναλωτές/ριες, στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών τους και παράλληλα, θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην εμπορική προεόρτια αγορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βήματα προόδου από την Κύπρο σε θέματα ισότητας φύλων-Οι δράσεις που τρέχει η Κυβέρνηση
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Έδωσε την εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» ο Αρναούτης-Γίνεται συλλογή χρημάτων για παιδιά με καρκίνο
Ξεφάντωσε στη Λεμεσό το βασιλικό ζεύγος του Καρναβαλιού του Ρίο
Πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κυνηγών-Οι δρόμοι που επηρεάζονται
Άγνωστοι βανδάλισαν πάρκο στη Λάρνακα-Ζημιές σε γυάλινες προθήκες και αναγραφή συνθημάτων με σπρέι (pics)
H ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στην Αμαλιάδα-Οι αντιφάσεις και τα κενά
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη-Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών