Επίσπευση καταβολής 13ου μισθού στο δημόσιο ζητά η ΑΣΔΥΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), "λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι χαμηλομεσαίων στρωμάτων, του Δημόσιου και του ημιδημόσιου τομέα", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την επίσπευση της καταβολής του 13ου μισθού.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωσή απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, (ημερ. 21.11.2023)  και προτείνει όπως προηγηθεί η καταβολή του 13ου μισθού και ει δυνατόν καταβληθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του ερχόμενου μήνα και ακολουθήσει το έμβασμα του 12ου μισθού, όπως είναι προγραμματισμένη η διαδικασία από το Γενικό Λογιστήριο.

«Οι λόγοι που ζητούμε επίσπευση της καταβολής του 13ου μισθού είναι προφανείς. Όλοι οι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι διανύουν μια περίοδο με τις τιμές των βασικών καθώς και άλλων αγαθών να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του χρόνου τα νοικοκυριά καλούνται να τακτοποιήσουν διάφορες επιπρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις (φορολογίες, δημοτικά τέλη κ.ά.)», αναφέρεται.

Η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι η επίσπευση στην καταβολή του 13ου μισθού θα διευκολύνει τους/τις εργαζόμενους/ες, ως καταναλωτές/ριες, στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών τους και παράλληλα, θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην εμπορική προεόρτια αγορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA