Βίντεο ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά πριν το ναυάγιο στη Λέσβο

Συγκλονιστικές στιγμές έδωσε στη δημοσιότητα τουρκική ιστοσελίδα, με το πλοίο Raptor, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης να δίνει άνιση μάχη με τα κύματα πριν βυθιστεί.

Το RAPTORφαίνεται στο video να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY». Το RAPTOR είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου το πρωί της Κυριακής (26/11) στα ανοικτά της Λέσβου με σημαία από τις νήσους Κομόρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν Αιγύπτιο ναύτη που έχασε τη ζωή του μετά τη βύθιση του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του είχε εντοπιστεί χθες το βράδυ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για αναγνώριση. Νωρίτερα σώος είχε βρεθεί από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ένας συμπατριώτης του ο οποίος διασώθηκε κρατώντας ένα βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, μελών του πληρώματος, του φορτηγού πλοίου «RAPTOR», που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής (26/11).

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι ολονύχτιες έρευνες ανοιχτά της Μυτιλήνης. Υπό δυσμενείς γενικά συνθήκες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Raptor» σημαίας Κομόρων, μήκους 106 μέτρων, που βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, συνολικά οχτώ παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν ενώ θα επιχειρήσουν και δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή