«Κανένα παιδί χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα»-Η εκστρατεία ανθρωπιάς και η μηνιαία βοήθεια σε άπορους

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, έχει ήδη ξεκινήσει, με τα παιδιά κυρίως να αναμένουν καρτερικά για τη μέρα όπου θα ξετυλίξουν το δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Υπάρχουν ωστόσο και αυτές οι οικογένειες ανάμεσά μας, που αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και το πιο απλό στα παιδιά τους, λόγω διαφόρων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Έτσι, για να μην στερηθεί κανένα παιδί τα φετινά Χριστούγεννα ένα απλό δώρο, έχει ξεκινήσει η μεγάλη εκστρατεία του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους, με σκοπό τη συλλογή χριστουγεννιάτικων δώρων, τα οποία στη συνέχεια, θα δοθούν σε άπορα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους, εξυπηρετεί σήμερα συνολικά 1,000 άπορες οικογένειες κάθε μήνα με πακέτα τροφίμων. Οικογένειες, οι οποίες έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας, καθώς βρίσκονται σε δυσχερή θέση και γι’ αυτό τον λόγο τους παρέχονται κάθε μήνα τα απαραίτητα υλικά αγαθά, ούτως ώστε να ζήσουν, όπως αξίζει, σε κάθε οικογένεια.

Όσο πλησιάζουν όμως τα Χριστούγεννα, τα συναισθήματα για αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας γίνονται ακόμη πιο έντονα και γι’ αυτό τον λόγο ξεκίνησαν ήδη διάφοροι πολίτες να σπεύδουν στο ΚΕΠΑΚΥ για να χαρίσουν ένα δώρο σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη και θα το κάνει να χαμογελάσει αυτές τις γιορτές.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ανέφερε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους, Αργυρώ Κοτσικώνα, στον REPORTER, «συλλέγουμε καινούργια παιχνίδια για να στηρίξουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη και να προσφέρουν χαρά στα παιδιά τους. Απώτερος μας στόχος είναι να συλλέξουμε παιχνίδια για ηλικίες μέχρι δώδεκα ετών, για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα. Προσπαθούμε να συντονίσουμε μαζί με τους εθελοντές αυτή την εκστρατεία, έτσι ώστε να συλλέξουμε όσα περισσότερα δώρα για τα παιδιά των άπορων οικογενειών, που εξυπηρετεί η Κίτρινη Γραμμή.»

Η βοήθεια που προσφέρει το πρόγραμμα της Κίτρινης Γραμμής, όπου εξυπηρετούνται συνολικά χίλιες οικογένειες, είναι κάτι που έχει αρχίσει από την εποχή του κορωνοϊού. «Ήταν μια περίοδος που τραυμάτισε πολλές οικογένειες και έτσι εμείς σαν Οργανισμός, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό το θεσμό, έχοντας διαθέσει μέχρι τώρα περίπου 47,000 πακέτα συνολικά, σε διάφορες οργανώσεις, δήμους, κοινότητες και χωριά, με τα οποία συνεργαζόμαστε. Οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και γι’αυτό καλούμε όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας, είτε με τρόφιμα (ξηρής τροφής), είτε με δώρα», ανέφερε η κα. Κοτσικώνα.

Ανάμεσα σε αυτές τις οικογένειες που έχουν ανάγκη από βοήθεια, υπάρχουν περιπτώσεις μονογονιών, ατόμων με κάποιας μορφής αναπηρία, ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καθημερινώς, οι λειτουργοί του Κέντρου, έρχονται αντιμέτωποι με πρόσωπα που έχουν πραγματικές ανάγκες. «Βλέπουμε πολλές περιπτώσεις και είναι αρκετοί οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Οι ανάγκες για βοήθεια είναι πολύ αυξημένες. Κάθε μήνα στην Κίτρινη Γραμμή έρχονται ακόμη περισσότερα αιτήματα από άπορες οικογένειες και βλέπουμε ότι αυξάνονται μήνα με τον μήνα. Υπάρχουν αρκετές οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, δυστυχώς».

Πάντως, ακόμη και φέτος, παρά το γεγονός ότι θα επιχειρηθεί να προσφερθούν σε εκατοντάδες παιδιά δώρα, ίσως, να υπάρξουν και παιδιά που δεν θα έχουν δώρα για τα Χριστούγεννα. «Τουλάχιστον από την πλευρά μας, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε για τις άπορες οικογένειές μας, δώρα και πακέτα τροφίμων, ούτως ώστε να έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, όπως η κάθε οικογένεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΠΑΚΥ, προτού προχωρήσει στην παραχώρηση βοήθειας σε μια άπορη οικογένεια, πραγματοποιεί εις βάθος ελέγχους, για αποφυγή επιτήδειων, που επιχειρούν να αποσπάσουν βοήθεια, χωρίς να έχουν πραγματικά ανάγκη. «Από την πλευρά μας, για κάθε περίπτωση που βοηθάμε, κάνουμε έρευνα, ζητάμε συγκεκριμένα έγγραφα για να μας προσκομίσουν, τα οποία εξετάζουμε και εάν πληρούν τα κριτήρια μέσω της αξιολόγησης που κάνουμε, τότε τους βοηθάμε μέσω του προγράμματος της Κίτρινης Γραμμής», κατέληξε η κα. Κοτσικώνα.

Για στήριξη της εκστρατείας «Κανένα Παιδί Χωρίς Δώρο τα Χριστούγεννα»

Τηλ. Επικοινωνίας 25849129

Τοποθεσία συλλογής παιχνιδιών: Εργαστήρι Παιδικής Απασχόλησης ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ, Αγίας Ζώνης 70, 3090, Λεμεσός.

Από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου. Ώρες : 8:00 - 16:00 Δευτέρα - Παρασκευή

Το ΚΕΠΑΚΥ, παρακαλεί όπως τα παιχνίδια να είναι καινούργια, πακεταρισμένα και να αναγράφετε σημείωση με την ηλικία.

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα