Αναχωρεί για Κατάρ ο Πρόεδρος-Μέση Ανατολή, Κυπριακό και διμερής συνεργασία στην ατζέντα

H κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό και η διμερής συνεργασία, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία του Κατάρ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Ντόχα, τη Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναχωρεί για τη Ντόχα αύριο το απόγευμα, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, το πρωί της 27ης Νοεμβρίου, στο Παλάτι, και θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση τους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Εμίρη του Κατάρ, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία Κύπρου – Κατάρ στην ανώτερη εκπαίδευση.

Ακολούθως, ο ηγέτης του Κατάρ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει διάφορες άλλες επαφές, και θα επισκεφθεί την έκθεση Expo 2023 «Green Desert, Better Environment».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Ντόχα, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ κ. Νικόλας Μανώλης και η Πολιτική Διευθύντρια στο Υπουργείο Εξωτερικών κα Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα-Συγκρούστηκαν πλοία, το ένα έπιασε φωτιά, μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη
Κίνδυνος ενός νέου Ιράκ σε μια τετρατομημένη Συρία-Φρικαλεότητες, κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
Η αμυντική βιομηχανία ΕΕ σε άτυπο δείπνο των ΥΠΟΙΚ με συμμετοχή Κεραυνού
Τα λαθραία τσιγάρα και το μήνυμα στην Greek Mafia με τη δολοφονία Ζαμπούνη-«Καθαρίσαμε τα πράγματα»
Βουλευτής της Ελλάδας έσπασε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη επειδή τα θεωρούσε βλάσφημα
«Όταν εισέβαλαν στο κτήριο, σκεφτήκαμε ότι τελειώσαμε»-Συγκλονιστικές μαρτυρίες αμάχων στη Συρία
Απολύθηκε η νηπιαγωγός που απείλησε παιδί ότι θα το πετάξει από το παράθυρο
Στάσιμες οι έρευνες για την πυρκαγιά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο-Πρόβλημα με τη καταλληλότητα
Διαμαρτυρία Φουρλά για την απαγόρευση εισόδου σε Πατριάρχη Σερβίας στις εκκλησίες του Κοσόβου