Η ζεστή αγκαλιά 85χρονης που απελευθέρωσε η Χαμάς-Παραμένει όμηρος ο εγγονός της

Η οικογένεια της Γιάφα Αντάρ, 85 ετών, που αφέθηκε ελεύθερη χθες μετά από 49 ημέρες ομηρείας στη Γάζα, δημοσίευσε φωτογραφίες από την επανασύνδεσή της με συγγενείς της.

«Η γιαγιά είναι εδώ, υγιής και όμορφη. Σας ευχαριστώ λαέ του Ισραήλ», έγραψε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Αντριάνα Αντάρ. «Ευχαριστούμε όλους όσους μας υποστήριξαν. Είναι η πρώτη σταγόνα στη θάλασσα, σε περιμένουμε Ταμίρ Αντάρ, σας περιμένουμε όλους! Όλους! Αυτή τη στιγμή, αμέσως τώρα!!», συνέχισε. Σημειώνεται ότι ο εγγονός της Γιάφα, Ταμίρ, είναι όμηρος στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν αφέθηκε ελεύθερος από τη Χαμάς.

omiros-adar1.jpeg

Η Γιάφα απήχθη από το Κιμπούτς Νιρ Οζ και η ομηρεία της έγινε γνωστή μέσω ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να οδηγείται στη Γάζα με ένα όχημα του γκολφ, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα με ροζ λουλούδια. Πρόκειται για μια εικόνα που έγινε ένα από τα σύμβολα της καταστροφής της 7ης Οκτωβρίου, καθώς αποτυπώνει την ετοιμότητα των τρομοκρατών να βλάψουν οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και το θάρρος των θυμάτων.

Μερικοί μάλιστα υπέθεσαν ότι η συμπεριφορά της στο βίντεο, όπου δεν φάνηκε να αντιδρά με φόβο, ίσως σήμαινε ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, όπως έγραψαν οι Times of Israel. Η οικογένειά της, όμως, είχε πει ότι καταλάβαινε ακριβώς τι γινόταν. «Ήξερε απολύτως τι συνέβαινε γύρω της. Δεν πανικοβλήθηκε» είχε πει η εγγονή της.

Η Αντάρ έχει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ένταση στην Κωνσταντινούπολη, απετράπη πορεία της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινών
Ελεύθερος ο 32χρονος που ισχυριζόταν ότι έσωσε ανθρώπους μετά την κατάρρευση του κλαμπ στον Άγιο Δομίνικο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί σε κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία-Τρία παιδιά ανάμεσα στα θύματα
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
«Ο δίδυμος αδελφός μου έμεινε 18 και εγώ είμαι 69… Παρακαλώ να βρω ένα νύχι για να κάνω εκείνο που αξίζει»
Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις της ανομβρίας
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Καυτοί οι επόμενοι μήνες για εργατικό σώμα-ΑΤΑ, Εθνικός Κατώτατος Μισθός και συνταξιοδοτικό στο τραπέζι
Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο