Στόχος ο υψηλότερος βαθμός ετοιμότητας για Πυροσβεστική-Καταβάλλεται προσπάθεια για ενίσχυση

Στόχος είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τελεί πάντοτε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη–Προκοπίου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή Αποφοίτησης 27 Δοκίμων Πυροσβεστών της Σειράς Αρ. 2, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.  

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι άλλα 26 μέλη της Σειράς Αρ. 3, τα οποία προσλήφθηκαν στις 05/04/2021, συνεχίζουν να παρακολουθούν τη Βασική Εκπαίδευση Δοκίμων Πυροσβεστών του 3ου Εξαμήνου και 44 μέλη της Σειράς Αρ. 4 τα οποία προσλήφθηκαν στις 7/11/2022, τη Βασική Εκπαίδευση του Β΄ Εξαμήνου. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία πλήρωσης των 259 κενών θέσεων Πυροσβεστών, διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις αρχές του 2024.

"Αναμφίβολα, τα πιο πάνω καταδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και, κατ’ επέκταση, του συστήματος ανταπόκρισης της Πολιτείας στις αυξημένες απαιτήσεις πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, και όχι μόνο, της σύγχρονης εποχής", τόνισε η κ. Προκοπίου.

Εν συνεχεία, επεσήμανε ότι "η ανάγκη για συνεχή αξιολόγηση και ενίσχυση του τομέα της πυροπροστασίας, της πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών της χώρας, αλλά και ολόκληρου του συστήματος έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης για την προστασία και διάσωση ανθρώπινων ζωών και διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών, τόσο μέσω της ενίσχυσης και αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών, όσο και μέσω της εισαγωγής τεχνολογικών συστημάτων, καθίσταται αδήριτη".

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνέχισε η Υπουργός, "έχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητές μας την συνεχή εκπαίδευση των μελών της με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και με τη συμμετοχή σε προγράμματα εκπαιδεύσεων στο εξωτερικό". Όπως εξήγησε, στόχος είναι όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία τελεί πάντοτε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας για να ανταποκριθεί σε οποιονδήποτε επεισόδιο, είτε αυτό αφορά σε πυρκαγιές, είτε σε αντιμετώπιση και διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων ή άλλων ανθρωπογενών καταστροφών και κρίσεων.

Ήδη, υπογράμμισε η κ. Προκοπίου, "η Υπηρεσία έχει επιδείξει σημαντικό έργο και η ανταπόκρισή της με μεγάλη επιτυχία σε δύσκολα περιστατικά που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα, αλλά και η συμμετοχή της σε αποστολές στο εξωτερικό, σκιαγραφούν σε μεγάλο βαθμό το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής κατάρτισης και αφοσίωσης των μελών της". 

Απευθυνόμενη στα νέα μέλη και στα υφιστάμενα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης τα κάλεσμα αισθάνονται υπερηφάνεια για την επιλογή τους να ενταχθούν και να υπηρετήσουν την Υπηρεσία. Αυτή η επιλογή, πρόσθεσε, επισύρει πολύ υψηλό βαθμό ευθύνης και αδιάλειπτης προσφοράς προς την κοινωνία και τους πολίτες.

Επιπλέον, είπε ότι το ήδη υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης που προσφέρει τόσο η Σχολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και η Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών, το πρόγραμμα της οποίας παρέχεται στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου μέχρι τη δημιουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, "αφού μέσω της εκπαίδευσης θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον κύριο στόχο που έχουμε θέσει ως Πολιτεία, και που δεν είναι άλλος, από την παροχή της καλύτερης δυνατής προσφοράς υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας".

Καταληκτικά, η Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να έχουν πάντοτε ως φάρο και πυξίδα των αποφάσεων και ενεργειών τους την προστασία των συμφερόντων της Κύπρου και την ασφάλεια του κάθε πολίτη και της περιουσίας του ξεχωριστά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά