Για αδυναμία ελέγχων σε σημεία εισόδου στα κατεχόμενα, γράφει ο τ/κ Τύπος

Δεν υπάρχουν συσκευές ακτινών Χ στις «συνοριακές πύλες των χερσαίων συνόρων καθώς και στα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας», γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Γράφει ακόμα ότι το ψευδοκράτος αναμένει την αποστολή τέτοιων συσκευών από την Τουρκία τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με δήλωση του «υπουργού οικονομικών» Οζντεμίρ Μπέροβα, ο οποίος συζήτησε το θέμα με τον Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο «πρόεδρος» της «ένωσης» τελωνειακών υπαλλήλων (Güç-Sen), Αμπτνουλάχ Οζντογάν είπε ότι τα φορτηγά ή τα εμπορευματοκιβώτια που έρχονται από τη Μερσίνα ή άλλες περιοχές στα παράνομα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας δεν υποβάλλονται σε έλεγχο με συσκευές ακτίνων Χ και τα εμπορεύματα που εισέρχονται στη χώρα ελέγχονται με το χέρι και το μάτι στο τελωνείο. Η κατάσταση αυτή παρέχει μεγάλο πλεονέκτημα στους λαθρέμπορους όπλων και ναρκωτικών.

«Κάνουμε τους ελέγχους χειροκίνητα και οπτικά, η έλλειψη συσκευών ακτίνων Χ είναι πρόβλημα. Βγαίνουν εμπορεύματα που δεν έχουν δηλωθεί στο τελωνείο, προσπαθούν να περάσουν λαθραία εμπορεύματα. Μερικές φορές φτάνουν 2 πλοία την ίδια στιγμή- αν υπάρχουν 150-200 επιβάτες στο καθένα από αυτά, δεν είναι δυνατόν να τα ελέγξουμε χειροκίνητα. Είναι ένα πλήρες βασανιστήριο», δήλωσε ο Οζντογάν και πρόσθεσε ότι ενώ η συσκευή ακτίνων Χ στο παράνομο λιμάνι της Αμμοχώστου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο της εισόδου και της εξόδου λόγω δυσλειτουργίας της συσκευής, η συσκευή χρησιμοποιείται μόνο στο λιμάνι της Κερύνειας κατά την έξοδο των επιβατών από το ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας