Καλεί ως μάρτυρα τον Σταυριανό η Εισαγγελία στην θανατική ανάκριση του Θανάση, καλεί Μάτσα η οικογένεια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης για τον άτυχο εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου, που οι Αρχές επέμεναν πως αυτοκτόνησε, ωστόσο δεκαεπτά χρόνια μετά αποδείχθηκε από το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου πως δολοφονήθηκε και το έγκλημα συγκαλύφθηκε, χωρίς να διερευνηθεί όπως έπρεπε κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ιδιώτη ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού να συμμετέχει ως ενδιαφερόμενο μέρος στην θανατική ανάκριση, ενώ υπενθυμίζεται πως σε βάρος του, το πόρισμα καταλογίζει ποινικές ευθύνες, όπως και σε άλλα τρία πρώην στελέχη της Αστυνομίας.

Στη νέα διαδικασία, η πλευρά της οικογένειας του Θανάση, ζήτησε όπως κατατεθούν όλα τα πορίσματα που έγιναν και να γίνουν αποδεχτά, χωρίς να χρειαστεί να κληθούν μάρτυρες, ωστόσο διαφώνησε η πλευρά της Εισαγγελίας, η οποία ζήτησε να κλητεύσει μάρτυρες.

Επίσης, η πλευρά της Δημοκρατίας ανέφερε πως θα καλέσει μάρτυρα τον Πανίκο Σταυριανό, όπως και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Γενετικής, λέγοντας πως σε όλους τους μάρτυρες θα ζητηθεί να απαντήσουν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως δεν θα καλέσει τον Σάββα Μάτσα, ο οποίος ήταν ένας εκ των ποινικών ανακριτών του τελευταίου πορίσματος που ανέφερε πως πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία, καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα. Ωστόσο, ο κ. Μάτσας, θα κληθεί από την πλευρά της οικογένειας.

Σε ότι αφορά την κλήτευση του Πανίκου Σταυριανού, τόσο η οικογένεια όσο και οι δικηγόροι της, εξέφρασαν για άλλη μια φορά την έντονη διαφωνία τους, αφού πρόκειται για τον ιατροδικαστή στον οποίο καταλογίζονται ποινικά αδικήματα στο τελευταίο πόρισμα, χωρίς ωστόσο να του ασκηθεί ποινική δίωξη και για αυτό η οικογένεια ακολουθεί την οδό των ιδιωτικών ποινικών διώξεων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της διαδικασίας, η μητέρα του εθνοφρουρού, εξέφρασε την έντονη αντίδραση της στην λειτουργό της Εισαγγελίας.

Το Δικαστήριο όρισε την 4η Δεκεμβρίου για ακρόαση, κατά την οποία θα κληθούν οι πρώτοι δύο μάρτυρες, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου θα καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

«Είχα πει ότι για αυτή η υπόθεση, λόγω βεβαρημένου ιστορικού, θα δοθεί προτεραιότητα», ανέφερε τέλος η Δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, ενώ αναφερόμενη στην πλευρά της Δημοκρατίας, είπε «αναμένω την ίδια ανταπόκριση και από εσάς».

Ως εκ τούτου, η δικαστής προχώρησε σε άμεσο προγραμματισμό για κλήτευση μαρτύρων, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Όχι» Δικαστηρίου για συμμετοχή Σταυριανού στην θανατική ανάκριση για Θανάση-«Επιχειρείται για άλλους σκοπούς»

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού