Συνέδριο για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα

Συνέδριο με θέμα «Πνευματικά Δικαιώματα: Χρήση Έργων από Επιχειρήσεις και Καταστήματα. Ανοικτή Συζήτηση για τις Προκλήσεις και τις Προοπτικές», πραγματοποιούν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) GRAMMO, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΑΤΩ και CNR, που εκπροσωπούν δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (δισκογραφικές εταιρείες/παραγωγούς, τραγουδιστές, μουσικούς, και ηθοποιούς).

Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Hilton Nicosia στη Λευκωσία, έχει στόχο την ενημέρωση των χρηστών, δηλαδή παντός τύπου επιχειρήσεων που κάνουν χρήση έργων, όπως μουσικής και ταινιών, για το νομοθετικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στην Κύπρο σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για τη χρήση αυτή, καθώς και τυχόν προτάσεις βελτίωσης, αλλά και για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν τη ευκαιρία όχι μόνον να ενημερωθούν, αλλά και να προβάλουν απόψεις και απορίες, καθώς και να συμμετάσχουν σε μία ανοιχτή συζήτηση για το θέμα.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις από ειδήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, από δικαιούχους/ΟΣΔ και χρήστες, καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ανοιχτές στο κοινό. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν στον ρόλο των ΟΣΔ, του Κράτους, και της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας, θα τεθεί το ζήτημα των αμοιβολογίων και οι δυνατότητες που δίνει ο Νόμος για διαπραγματεύσεις μεταξύ δικαιούχων και χρηστών, και η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο κ. Μάριος Παναγίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η κα. Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου, Έφορος Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, ο κ. Σώζος-Χρίστος Θεοδούλου, MLaw / D.E.A., Δικηγόρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Την επιστημονική επιμέλεια και τον συντονισμού του Συνεδρίου, έχει η κα. Ειρήνη Σταματούδη, Ll.M., Ph.D., Καθηγήτρια Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με Networking Coctail.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται στους εμπλεκόμενους φορείς των σχετικών Υπουργείων και Οργανισμών, σε επιχειρηματίες που καλούνται να πληρώσουν δικαιώματα από την χρήση έργων, σε μέλη συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων και συνδέσμων, σε βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια, σε ΜΜΕ, σε καλλιτέχνες και άλλους δικαιούχους, σε μέλη ενώσεων ή συνδέσμων καλλιτεχνών, σε δικηγόρους, καθώς και σε πανεπιστημιακούς του τομέα της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Tο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Τόπος: Hilton Nicosia

Ώρα Έναρξης: 9.00 π.μ.

Δειτε Επισης

Νέα Παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση!
Η ηλεκτρική διασύνδεση θα μειώσει τα τιμολόγια ρεύματος στην Κύπρο
Φιλανθρωπική εκδήλωση για συλλογή παιδικού ρουχισμού που θα αποσταλεί σε νοσοκομείο παιδιών στην Κούβα
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Σταδιακή Μεταστροφή του Πλαισίου Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης και επιστροφής εξόδων προς μοντέλα με βάση την αξία
Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Αναβαθμίζοντας τις Υπηρεσίες Υγείας του τόπου
Ανάπτυξη γενικών διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας στην Κύπρο
Οι σημαντικότερες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων