Πάπας: Η σύγκρουση στη Γάζα δεν είναι πλέον πόλεμος αλλά τρομοκρατία

O Πάπας Φραγκίσκος, δήλωσε ύστερα από χωριστές συναντήσεις με Ισραηλινούς συγγενείς ομήρων, τους οποίους κρατάει η Χαμάς, και με Παλαιστίνιους, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται στη Γάζα, ότι η σύγκρουση έχει ξεπεράσει τα όρια του πολέμου και έχει γίνει "τρομοκρατία".      

Σε σχόλια που έκανε εκτός κειμένου στη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί στην κατοικία του, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι άκουσε από πρώτο χέρι πώς "υποφέρουν και οι δύο πλευρές" στη σύγκρουση.

"Αυτό κάνουν οι πόλεμοι. Αλλά εδώ έχουμε περάσει από το στάδιο των πολέμων. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι τρομοκρατία", είπε.

Ο Πάπας ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί ώστε και οι δύο πλευρές "να μην παρασυρθούν από πάθη, που στο τέλος θα σκοτώσουν τους πάντες".

Οι συναντήσεις και τα σχόλια του Πάπα πραγματοποιήθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τεσσάρων ημερών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ ώστε να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να απελευθερωθούν τουλάχιστον 50 όμηροι που κρατά η Χαμάς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τουλάχιστον 150 Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοθύελλα «ξερίζωσε» τη ρόδα από λούνα παρκ στη Λομβαρδία
Έντονη ανησυχία Γκουτέρες μετά το χτύπημα ΗΠΑ σε Ιράν-«Αυξημένος κίνδυνος να ξεφύγει η σύγκρουση»
«Αιώνιες συνέπειες θα έχουν τα σημερινά αμερικανικά πλήγματα»-Ζητά παρέμβαση ΣΑ του ΟΗΕ το Ιράν
Διεθνείς αντιδράσεις για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν-Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση
Οι τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν από τις ΗΠΑ-Κρίσιμα σημεία της Τεχεράνης
Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Χάος στη Μέση Ανατολή μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο-Ιρανική επίθεση στο Μπεν Γκουριόν
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Αποφυλακίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεργκέι Τιχανόφσκι
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν