Η πορεία προς την θετική εκπαίδευση

Η θετική εκπαίδευση βασίζετε κυρίως στην χρήση θετικών ενισχύσεων όπως είναι η τροφή, το παιχνίδι και γενικά οτιδήποτε αρέσει στον σκύλο, για την ενίσχυση των καλών συμπεριφορών και προτιμά την πρόληψη των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για να εφαρμόσουμε την θετική εκπαίδευση είναι η σχέση που αναπτύσσουμε με τα σκυλιά μας. Αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και επενδύουμε στην εκπαίδευση τους αρκετά, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον χρόνο μαζί τους και να επικοινωνούμε. Μπορούμε να τους χαρίσουμε μια βόλτα στο πάρκο, νόστιμο φαγητό, κολύμπι στην θάλασσα και χάδια στον καναπέ. Χτίζουμε με τον σκύλο μας ένα πολύ όμορφο ιστορικό. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την γλώσσα σώματος του έτσι ώστε να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση ή ακόμα και να καταλάβουμε πότε είναι χαρούμενος και τι τον ευχαριστεί.

1

Για να γίνει η εκπαίδευση μας με επιτυχία δημιουργούμε ένα περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερα ερεθίσματα όπου ο σκύλος μας θα είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθεί. Εφόσον έχουμε επιτυχία, τότε αυξάνουμε σταδιακά τα κριτήρια μας μέχρι εκεί που βλέπουμε ότι ο σκύλος μας μπορεί να ανταποκριθεί.

Η θετική εκπαίδευση μπορεί να εφαρμοστεί για όλους τους σκύλους ανεξαιρέτως και σε οποιαδήποτε ηλικία. Στη θετική εκπαίδευση εστιάζουμε στις καλές συμπεριφορές και προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τα ένστικτα του σκύλου μας για την ψυχική του υγεία χωρίς να καταπιέζουμε συμπεριφορές. Για τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές προσπαθούμε να βρούμε τις αιτίες που τις προκαλούν με σκοπό να τις βελτιώσουμε. Μπορούμε να βάλουμε όρια με σταθερότητα και συνέπεια χωρίς να τιμωρούμε και χωρίς να επιβληθούμε.

2

Όπως και οι άνθρωποι, ο σκύλος μας μπορεί να μην είναι τέλειος. Αποδεχόμαστε τον σκύλο μας με τις ιδιαιτερότητες του και τον βοηθάμε όπως μπορούμε έτσι ώστε να έχουμε και οι δυο καλύτερη ποιότητα ζωής.

https://www.facebook.com/DogTrainerAlexia

https://www.instagram.com/positivedogtraining_alexia/

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εσπερίδα με τίτλο Επενδύοντας στη γυναίκα
The Hive: Η νέα οικιστική πρόταση στην καρδιά της Λευκωσίας
Η εκπαίδευση ενηλίκων ως καταλύτης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
H SKYSERV ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ SKYSERV CAREER DAYS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
Γαλλική φοιτητική οργάνωση έρχεται να μελετήσει σπάνια φαινόμενα της κυπριακής κοινωνίας
H Ice Power Cyprus στηρίζει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον 26ο Cyprus Marathon
Αποθήκευση σε ολόκληρο το σπίτι: Η συνταγή για τάξη και αρμονία
DEMETRA για ανάπτυξη της γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας
Διαγωνισμοί συνταγών με leftovers και αφίσας/φωτογραφίας: Πείτε όχι στη σπατάλη και διεκδικήστε ένα iPad, ένα smart watch και ένα κομποστοποιητή
Ερχεται ο τρίτος κύκλος του EUC Startup programme powered by Microsoft