Η πορεία προς την θετική εκπαίδευση

Η θετική εκπαίδευση βασίζετε κυρίως στην χρήση θετικών ενισχύσεων όπως είναι η τροφή, το παιχνίδι και γενικά οτιδήποτε αρέσει στον σκύλο, για την ενίσχυση των καλών συμπεριφορών και προτιμά την πρόληψη των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για να εφαρμόσουμε την θετική εκπαίδευση είναι η σχέση που αναπτύσσουμε με τα σκυλιά μας. Αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και επενδύουμε στην εκπαίδευση τους αρκετά, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον χρόνο μαζί τους και να επικοινωνούμε. Μπορούμε να τους χαρίσουμε μια βόλτα στο πάρκο, νόστιμο φαγητό, κολύμπι στην θάλασσα και χάδια στον καναπέ. Χτίζουμε με τον σκύλο μας ένα πολύ όμορφο ιστορικό. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την γλώσσα σώματος του έτσι ώστε να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση ή ακόμα και να καταλάβουμε πότε είναι χαρούμενος και τι τον ευχαριστεί.

1

Για να γίνει η εκπαίδευση μας με επιτυχία δημιουργούμε ένα περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερα ερεθίσματα όπου ο σκύλος μας θα είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθεί. Εφόσον έχουμε επιτυχία, τότε αυξάνουμε σταδιακά τα κριτήρια μας μέχρι εκεί που βλέπουμε ότι ο σκύλος μας μπορεί να ανταποκριθεί.

Η θετική εκπαίδευση μπορεί να εφαρμοστεί για όλους τους σκύλους ανεξαιρέτως και σε οποιαδήποτε ηλικία. Στη θετική εκπαίδευση εστιάζουμε στις καλές συμπεριφορές και προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τα ένστικτα του σκύλου μας για την ψυχική του υγεία χωρίς να καταπιέζουμε συμπεριφορές. Για τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές προσπαθούμε να βρούμε τις αιτίες που τις προκαλούν με σκοπό να τις βελτιώσουμε. Μπορούμε να βάλουμε όρια με σταθερότητα και συνέπεια χωρίς να τιμωρούμε και χωρίς να επιβληθούμε.

2

Όπως και οι άνθρωποι, ο σκύλος μας μπορεί να μην είναι τέλειος. Αποδεχόμαστε τον σκύλο μας με τις ιδιαιτερότητες του και τον βοηθάμε όπως μπορούμε έτσι ώστε να έχουμε και οι δυο καλύτερη ποιότητα ζωής.

https://www.facebook.com/DogTrainerAlexia

https://www.instagram.com/positivedogtraining_alexia/

Δειτε Επισης

Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
American College: Κοινωνική Προσφορά στον Πολιτισμό
Απώλεια και πένθος, Μια προσωπική διαδρομή.
Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ)
Πιο αποδοτικές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες
Νέα Παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση!
Η ηλεκτρική διασύνδεση θα μειώσει τα τιμολόγια ρεύματος στην Κύπρο
Φιλανθρωπική εκδήλωση για συλλογή παιδικού ρουχισμού που θα αποσταλεί σε νοσοκομείο παιδιών στην Κούβα
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Σταδιακή Μεταστροφή του Πλαισίου Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης και επιστροφής εξόδων προς μοντέλα με βάση την αξία