Πώς έστησε την απάτη με πωλήσεις οχημάτων 31χρονος-Πιθανόν να μεγαλώσει η αλυσίδα όσων εξαπατήθηκαν

Το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι καταγγελίες σε σχέση με την απάτη με τις υποτιθέμενες πωλήσεις αυτοκινήτων, που αποκαλύφθηκε στην Πάφο και δείχνει ως εγκέφαλο 31χρονο, εξετάζει η Αστυνομία, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι πέραν των τριών προσώπων που ήδη προχώρησαν με επίσημη καταγγελία για εξαπάτησή τους, υπάρχουν κι άλλοι που έπεσαν θύματα ανάλογης απάτης.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις καταγγελίες που βρίσκονται ενώπιον των Αρχών, αναφέρουν πως ο 31χρονος παρουσιάστηκε ως πωλητής αυτοκινήτων με σκοπό να προχωρήσει σε ενέργειες και να τους εισάξει συγκεκριμένα αυτοκίνητα από το εξωτερικό, αποσπώντας και από τους τρεις καταγγέλλοντες ποσό 53 χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συστήθηκε ως πωλητής αυτοκινήτων, έβαλε στην τσέπη 53 χιλιάδες και έφυγε από την Κύπρο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώπιον των Αρχών έφθασαν πληροφορίες, πως εκτός από τα τρία πρόσωπα ηλικίας 30, 35 και 61 ετών, που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τον 31χρονο, υπάρχει άγνωστος αριθμός προσώπων, τα οποία ενδεχομένως να ξεγελάστηκαν, ωστόσο, δεν προέβησαν ακόμη σε επίσημη καταγγελία.

Η Αστυνομία, καλεί τα εν λόγω πρόσωπα, εάν υφίστανται οι πληροφορίες που φθάνουν ενώπιόν τους, να μεταβούν το συντομότερο στις Αρχές και να καταγγείλουν τις δικές τους υποθέσεις, ώστε να διερευνηθούν συνολικά και να μελετηθεί πιθανή σύνδεση με τις ήδη κατατεθειμένες καταγγελίες.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, η Αστυνομία για να μπορέσει να διερευνήσει επιπλέον περιστατικά σε βάρος του 31χρονου, θα πρέπει να γίνει επίσημη καταγγελία από τους πολίτες που εξαπατήθηκαν.

Πάντως, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς ο ύποπτος προσέγγιζε τα θύματά του, ενώ φαίνεται πως δρούσε με πανομοιότυπο τρόπο για να τους αποσπάσει χρήματα. Με βάση τις καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιον των Αρχών, φαίνεται πως ο 31χρονος, αφού συνομιλούσε με τα θύματά του, τα «βοηθούσε» να βρουν το αυτοκίνητο που ήθελαν να αγοράσουν. Αφού κατέληγαν στο όχημα, ακολούθως τους ζητούσε προκαταβολή και όταν θα παραλάμβαναν το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Έτσι κατάφερε να λάβει συνολικά 53 χιλιάδες ευρώ από τους τρεις παραπονούμενους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Όταν τα θύματα δεν παραλάμβαναν τα οχήματα που παρήγγειλαν, προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, όμως εκείνος δεν ανταποκρινόταν, μέχρι που κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, τα τρία πρόσωπα εξαπατήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2023, σε ξεχωριστές περιπτώσεις. Αφού τις προηγούμενες μέρες προέβησαν σε καταγγελία δείχνοντας το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την απάτη, η Αστυνομία επιχείρησε να τον εντοπίσει, αλλά όπως διαπιστώθηκε εκείνος αναχώρησε από την Κύπρο. Εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, ενώ δεν αποκλείεται να ενημερωθούν τόσο η Europol, όσο και η Interpol, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να εκδοθεί στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα-«Θανατική καταδίκη για τους κατοίκους της Γάζας»
BINTEO: Εγκλωβισμένοι 1.400.000 άμαχοι μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)
BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα