Ετοιμάζεται για ανακοινώσεις ψηφοδελτίων για Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια η ΕΔΕΚ

Πρώτη φαίνεται ότι θα κόψει το νήμα των ανακοινώσεων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΕΔΕΚ, αφού αναμένεται πως προς τα τέλη του μήνα ή αρχές του επόμενου θα είναι σε θέση να προβεί σε δημοσιοποίηση όλων των υποψηφίων της για τα Δημοτικά και τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, τα ψηφοδέλτια αυτά, όπως και εκείνα των Σχολικών Εφορειών, είναι κατά 95% κλειστά, αφού είχε δοθεί μεγάλη έμφαση τους προηγούμενους μήνες για καταρτισμό τους. Ως εκ τούτου, η ΕΔΕΚ είχε στήσει από πολύ νωρίς τον σκελετό, κάτι που της επέτρεψε να εντοπίσει εγκαίρως τις περιοχές στις οποίες υπήρχαν προβλήματα και να προβεί σε κινήσεις για να διασφαλίσει την παρουσία δικών της υποψηφίων. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, σχεδόν τα πάντα έχουν κλείσει και απομένουν κάποιες εκκρεμότητες. Όταν επιλυθούν και αυτές, το σοσιαλιστικό κόμμα θα προβεί στις ανακοινώσεις του, οι οποίες θα είναι ενδεχομένως και οι πρώτες συνολικές, αφού οι ανακοινώσεις άλλων κομμάτων που έχουν προηγηθεί ήταν αποσπασματικές και αφορούσαν μόνο συγκεκριμένες περιοχές.

Σε αντίθεση με αυτά τα ψηφοδέλτια, που καθορίζονται μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες, το τοπίο είναι ακόμη ασαφές σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους, αντιδημάρχους και περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει, αφού δεν έχει καταλήξει ακόμα ο διάλογος που πραγματοποιείται μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Η ΕΔΕΚ θα συνεργαστεί, αναλόγως της περίπτωσης, είτε με τον ΔΗΣΥ είτε με το ΑΚΕΛ, καθώς και με άλλα κόμματα του Κέντρου. Ενδεχομένως, όπως διαφαίνεται ότι θα συμβεί και με το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, να γίνουν κατορθωτές περισσότερες συνεργασίες με τον ΔΗΣΥ, ο οποίος φαίνεται αυτή τη στιγμή ως ο κυρίαρχος του παιγνιδιού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και παρουσιάζει δυστοκία στη λήψη αποφάσεων, λόγω των δικών του εσωτερικών αντιπαραθέσεων.

Η ΕΔΕΚ από πλευράς της προτίθεται να διεκδικήσει δύο Δημαρχίες. Η μία είναι στα Λεύκαρα, τα οποία πλέον θα συνενωθούν με μία σειρά από κοινότητες. Η ΕΔΕΚ παραδοσιακά εκλέγει τον δήμαρχο Λευκάρων και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους προτίθεται να επαναδιεκδικήσει. Ο άλλος Δήμος που έθεσε ως στόχο η ΕΔΕΚ είναι αυτός της Πόλης Χρυσοχούς, στον οποίο περιλαμβάνονται πλέον και αρκετά χωριά. Ο ενδιαφερόμενος για τη Δημαρχία είναι ο βουλευτής Πάφου του κόμματος, Ηλίας Μυριάνθους. Εάν δεν αποφασιστεί, τελικά, να εξευρεθούν υποψήφιοι κοινής αποδοχής στους κατεχόμενους Δήμους, οι Σοσιαλιστές αναμένεται να διεκδικήσουν και έναν από τους Δήμους της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας.

Σε ό,τι αφορά τις Αντιδημαρχίες, η ΕΔΕΚ έχει ιδέες αλλά περιμένει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τις Δημαρχίες και να φανεί η πορεία των συνεργασιών για να τις ρίξει με αξιώσεις στο τραπέζι. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, μερικές από τις Αντιδημαρχίες που την ενδιαφέρουν είναι η Αλάμπρα στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας, το Γέρι, τα Πολεμίδια και η Γεροσκήπου στην Ανατολική Πάφο.

Με το τέλος των διαβουλεύσεων για τις τοπικές εκλογές αναμένεται ότι η έμφαση θα μετατοπιστεί στις Ευρωεκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον της ηγεσίας του κόμματος βρίσκονται αρκετές επιλογές εν δυνάμει υποψηφίων, που προέκυψαν είτε μέσω εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε μέσα από βολιδοσκοπήσεις και ο πρόεδρος, Μαρίνος Σιζόπουλος, συνεχίζει τις επαφές. Οι επιλογές αυτές θα πρέπει να αξιολογηθούν και να αποφασιστεί ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου. Όπως και στα περισσότερα κόμματα, έτσι και στην ΕΔΕΚ, η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί με τον νέο χρόνο.

Δειτε Επισης

«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»