Καταγγελία για φαρμακοποιό με πλαστό πτυχίο-Ζητά διερεύνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την «εξονυχιστική» διερεύνηση των πληροφοριών, που φέρουν πρόσωπο να διερευνάται για άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, ζήτησε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΠΦΣ καταδίκασε «απερίφραστα τις πληροφορίες, αν ευσταθούν, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για την περίπτωση του προσώπου το οποίο διερευνάται για πλαστό πτυχίο και ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού χωρίς τα απαραίτητα προσόντα».

«Πρωτίστως, τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και ο ΠΦΣ αναμένει, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και κριθεί ένοχος ο φαρμακοποιός ο οποίος έχει καταγγελθεί, να οδηγηθεί άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει ο ΠΦΣ.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών «και ζητούμε επιτακτικά όπως διερευνηθούν εξονυχιστικά οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι και άλλοι φαρμακοποιοί έχουν εξασφαλίσει πλαστό πτυχίο, από συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα».

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο λειτούργημα του φαρμακοποιού πρέπει να παραμένει αδιασάλευτη και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης. Αποτελεί ζήτημα υψίστης ασφαλείας οι φαρμακοποιοί να πληρούν τις προϋποθέσεις, να κατέχουν αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών και να τιμούν το ρόλο και την αποστολή τους, ως παροχείς πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, καταλήγει ο ΠΦΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης