Νεκροί δύο δημοσιογράφοι κι ένας αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

Δύο δημοσιογράφοι που εργάζονταν για λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό και ένα τρίτο άτομο σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα κοντά στο σύνορο με το Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα του Λιβάνου και το δίκτυο Al Mayadeen.

Σύμφωνα με το Al Mayadeen, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τιρ Χάρφα, περίπου ένα μίλι από το ισραηλινό σύνορο και στοχοθέτησε σκοπίμως το τηλεοπτικό συνεργείο γιατί το δίκτυο είναι φιλοπαλαιστινιακό και υπέρ της ιρανικής περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε και ο ίδιος το Ισραήλ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι το πλήγμα συνιστά ισραηλινή απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης. Ο στρατός του Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το Al Mayadeen κατονόμασε τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν και εργάζονταν για αυτό: πρόκειται για τον Φαράχ Όμαρ, ανταποκριτή, και τον Ράμπι αλ Μεμάρι, εικονολήπτη.

Το τρίτο άτομο που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ο Χουσέιν Ακίλ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο όπου έκανε γυρίσματα το συνεργείο.

Περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων - η πλειονότητα στη Γάζα.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η εφημερίδα Al Jarida του Κουβέιτ, νεκρός από τα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο έπεσε και ο αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στο Λίβανο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής, Χαλίλ Χαράζ, σκοτώθηκε σε επίθεση με όχημα, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χαμάς. Συνολικά, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος, οι οποίες αποδίδονται στις IDF.

Η βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχει κλιμακωθεί, αυξάνοντας τους φόβους της Δύσης για διευρυνόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ιράν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι-Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν
Οκτώ νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας στην Κολομβία
«Πρόβα» χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο-Οι Ισραηλινοί φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας τριών χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα
Αυτός είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ξάδερφος του Νασράλα και επικηρυγμένος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ
Άνοιξε νέο μέτωπο το Ισραήλ-Εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επίθεση στο λιμάνι των Χούθι
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Νέα επίθεση του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού-«Χτύπημα ακριβείας»
Ανασύρθηκε άθικτη η σορός του Νασράλα-Από αμβλύ τραύμα επήλθε ο θάνατός του
Ιρανός κατάσκοπος έδωσε τη θέση Νασράλα στο Ισραήλ-Νεκρό άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεσμπολάχ