K. Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία για Γάζα έτοιμη αν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες

Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς μετά το πέρας του Υπουργικού, αν όντως, όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος, είναι έτοιμη να λειτουργήσει και από σήμερα η πρωτοβουλία της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η πρωτοβουλία, προτού παρουσιαστεί ενώπιον των Ευρωπαίων, αλλά και των άλλων κρατών της περιοχής και των διεθνών οργανισμών, είχε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο ο σχεδιασμός μπορούσε να διασφαλίσει ότι μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή.

«Και αυτό ισχύει και σήμερα. Έχει αναπτυχθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, έχοντας διαφορετικά σενάρια ως προς τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν. Αναφερόμαστε στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σενάριο υλοποίησης της πρωτοβουλίας», ανέφερε.

Αυτό που σήμερα εκκρεμεί, είπε, είναι ότι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή η υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας