Χατζηπαντέλα για ίδρυση Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου-«Επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό»

«Σήμερα, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το 2024 η σχετική πρόνοια για την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου», τονίζει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σε γραπτή του δήλωση ο τέως υπουργός Υγείας και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ αναφέρει πως, «η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο και αποτελεί βασικό εδάφιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής»..

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «τον Οκτώβριο του 2021 το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μου για τον διορισμό του δρος Παύλου Ε. Δράκου στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία και λειτουργία του».

Όπως είπε, Σήμερα, «ο καρκίνος αποτελεί μείζον θέμα της δημόσιας υγείας και η πολιτεία πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο όπως αρμόζει σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος».

Παράλληλα υπέδειξε ότι, «ένα σημαντικό έργο, έτοιμο προς υλοποίηση, παραμένει ανεξήγητα στάσιμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι είναι η συνεργασία με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας».

Δειτε Επισης

Προγραμματίζει συνάντηση ηγετών Ε.Ε. και χωρών της περιοχής στην Κύπρο ο Πρόεδρος
Νέα κοινοτάρχης Άλασσας η Ξένια Κωνσταντίνου-Εκλέχθηκε με οκτώ ψήφους διαφορά
Χαιρέτησε την απόφαση της Ελλάδας που θα τιμά την 1η Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής
Αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Επί διακυβέρνησης τους χρειάστηκαν κοινωνικά παντοπωλεία»
Υπενθύμιση των αξιών μας χαρακτήρισε την 1η Απριλίου ο Ιωαννίδης-«Άρρηκτοι οι δεσμοί Ελλάδος και Κύπρου»
Μήνυμα για το Κυπριακό από το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΣ-«Η κυβέρνηση εργάζεται αδιάκοπα για την επανέναρξη των συνομιλιών»
Πυρά Στεφάνου στον Πρόεδρο-«Δεν απαντά σε επιστολές του ΑΚΕΛ, αλλά μιλά με τον πρόεδρο των Κυνηγών»
Α. Δημητρίου: «Δεν έχουμε χρόνο για φούσκες ψευτοπατριωτισμού και κούφιες ρητορείες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ορόσημο και για την παγκόσμια Ιστορία η 1η Απριλίου 1955
Εξέφρασε την ελπίδα η Γενεύη να οδηγήσει σε μια καλά προετοιμασμένη προσπάθεια για λύση η ΥΠΑΝ