Εν αναμονή του διορισμού του ειδικού απεσταλμένου η Κυβέρνηση, ουδέν νεότερο για Πύλα

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα της προσωπικότητας που θα επιλέξει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ο ΓΓ των ΗΕ έχει μεταφέρει ότι είναι αποφασισμένος το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε διορισμό απεσταλμένου. Είναι κάτι το οποίο εμείς χαιρετίζουμε και επιθυμούμε να διοριστεί μια προσωπικότητα από πλευρά του ΓΓ το συντομότερο δυνατόν για να διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον ΓΓ των ΗΕ την ειλικρινή βούληση της Κυβέρνησης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν και αυτό, όπως είπε ο κ. Λετυμπιώτης, αποδεικνύεται και από το γεγονός της άμεσης θετικής απάντησης της πλευράς μας στο όνομα που είχε επιλέξει ο ΓΓ των ΗΕ και που, ωστόσο, η τουρκική πλευρά απέρριψε.

Σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη για την Πύλα

Σε ερώτηση για το θέμα της Πύλας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η Κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη επαναλαμβάνοντας με κάθε ευκαιρία την ειλικρινή της βούληση και πρόθεση να επαναρχίσουν οι εργασίες σύμφωνα με τις πρόνοιες της συναντίληψης.

«Είναι αυτό που αναμένουμε από την ειρηνευτική δύναμη και τον ΟΗΕ να διασφαλιστούν στο σύνολο οι πρόνοιες της συναντίληψης», είπε.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης κάποιου νέου αιτήματος από την τουρκική πλευρά, ο Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συναντίληψης.

Πρόσθεσε ότι η συναντίληψη έχει επιτευχθεί μετά από διεξοδικές και εντατικές διαβουλεύσεις και η Κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες όπως προνοούνται «τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό».

«Αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι επαφές της ειρηνευτικής δύναμης από την οποία αναμένουμε να διασφαλίσει την επανέναρξη των εργασιών σύντομα», είπε.

Δειτε Επισης

Η εξομολόγηση 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα-«Αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα, ανάμεσα σε άνδρες»
Έδωσε προκαταβολή δέκα χιλιάδες για να αγοράσει διαμέρισμα και τον ξεγέλασαν
Ετοίμαζαν ναρκωτικά στη Νιγηρία για την Κύπρο-Tα έραψαν σε παντελόνια τζιν
Μητέρα ξυλοκόπησε άγρια τον εξάχρονο γιο της γιατί έβγαλε τη ζώνη στο κάθισμά του
Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το στοίχημα της πρωτιάς, η υπεράσπιση των πολλών και η εποχή Στεφάνου στο ΑΚΕΛ