Κατεδάφιση πρώτων δύο επικίνδυνων πολυκατοικιών στα Λατσιά την Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, θα κατεδαφιστούν οι πρώτες δύο πολυκατοικίες στον προσφυγικό οικισμό Απόστολος Ανδρέας στα Λατσιά, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης την Τρίτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι πριν το τέλος του έτους, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατεδάφιση των επόμενων πολυκατοικιών που έχουν εκκενωθεί.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι στην ίδια θέση που βρίσκονται τώρα οι δύο πολυκατοικίες «θα ανεγερθούν δύο νέες πολυκατοικίες, με άνετα διαμερίσματα, στο πλαίσιο του Σχεδίου ΚτίΖΩ, του Υπουργείου Εσωτερικών». 

«Μέχρι τότε οι ένοικοι διαμένουν σε άλλους χώρους με κρατική επιδότηση του ενοικίου», πρόσθεσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση προχωρεί στην επίλυση ενός προβλήματος δεκαετιών, θέλοντας να διασφαλίσει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση εκατοντάδων οικογενειών, που διαμένουν σε πολυκατοικίες, οι οποίες χρήζουν αναδόμησης ή ανακαίνισης».

«Εκφράζουμε ικανοποίηση για τους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου ΚτίΖΩ, το οποίο αποτελεί την πιο δραστική παρέμβαση του Κράτους στον τομέα της στέγασης στα τελευταία 50 χρόνια, από τότε που κλήθηκε να ανταποκριθεί στην ανάγκη μαζικής στέγασης των εκτοπισθέντων μετά την εισβολή», είπε.

«Βάσει του ενδιαφέροντος συμμετοχής που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις για τις υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων από τις 20 πολυκατοικίες που είναι προς άμεση κατεδάφιση, καθώς και για κάποιες ομάδες δικαιούχων από τις 23 πολυκατοικίες που θα κατεδαφιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «πριν το τέλος του έτους, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατεδάφιση των επόμενων πολυκατοικιών που έχουν εκκενωθεί».

Δειτε Επισης

ΕΜΕΛ: Κανονικά θα διεξαχθούν τρία δρομολόγια λεωφορείων
Προσωρινή διακοπή συγκεκριμένων σχολικών δρομολογίων με λεωφορεία
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Συγκέντρωση και πορεία συντεχνίας Ισότητα για χαμηλόμισθους
Αραιή σκόνη και βροχές τις επόμενες ημέρες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το μέλλον των παιδιών πρέπει να είναι φάρος για συνεργασία και όχι πεδίο αντιπαράθεσης
Χτύπησαν κόκκινο τα ντεσιμπέλ σε Λεμεσό και Πάφο-Καταγγέλλουν τους Δήμους οι επιχειρήσεις
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 600,000 ευρώ