Μηνύματα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μηνύματα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών, έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ολομέλειας στο Στρασβούργο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. 

Στην ομιλία της, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του ΕΚ, η Πρόεδρος του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, είπε ότι θα το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να βοηθάει στις προσπάθειες για επιστροφή πολλών χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία «που απομακρύνθηκαν βίαια από τη Ρωσία» και να συνηγορεί υπέρ της επιστροφής τους.

Σε σύγκρουση, πόλεμο, επιθετικότητα ή τρομοκρατικές ενέργειες, πολύ συχνά τα αθώα παιδιά αναγκάζονται να πληρώσουν το υπέρτατο τίμημα, είπε. Η κ. Μέτσολα κάλεσε για την επιστροφή των παιδιών που κρατά η Χαμάς και να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα, όπου «πάρα πολλοί έχουν πεθάνει», όπως σημείωσε.

Σε συζήτηση που ακολούθησε για την ευημερία και προστασία των παιδιών, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε στην παρέμβασή του, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πονούν, να πολεμούν, να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και από σφαίρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Φουρλάς σημείωσε ότι, «η σημερινή μέρα είναι απλά μια υπενθύμιση ότι ο κόσμος αυτός δεν μας ανήκει. Τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Τα παιδιά, ανέφερε, «είναι το αύριο και τους αξίζουν καλύτερες μέρες, από αυτές που τους ξημερώνουμε».

«Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι θύματα πόλεμου», συνέχισε ο κ. Φουρλάς προσθέτοντας πως, «δεν πρέπει να πονούν, να πολεμούν, να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και από σφαίρες».

«Τα παιδιά δεν πρέπει να δουλεύουν, να πεινούν, να υποφέρουν, να κακοποιούνται. Τα παιδιά πρέπει να χαμογελούν, να πηγαίνουν σχολείο, να παίζουν, να ονειρεύονται, να διασκεδάζουν την παιδικότητα τους», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Φουρλάς ανέφερε ότι αυτός ο κόσμος είναι ομορφότερος διότι υπάρχουν σε αυτό τα παιδιά, και ότι, «αν σωθεί έστω και ένα παιδί, τότε θα υπάρχει ελπίδα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Φύλλο και φτερό η περιοχή όπου βασανίστηκε ο Όλιβερ-Η μαρτυρία κατοίκου στην Αράχωβα
Νετανιάχου: Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί
Πώς η Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο-Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου Qatargate
Πέντε νεκροί στρατιώτες στη Γάζα-Ανάμεσά τους και ο ανιψιός υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου
Τουλάχιστον 17.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
Νέες απειλές από τους Χούτι: Θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε πλοίο κινείται με κατεύθυνση το Ισραήλ
Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου στην Ελλάδα-«Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς το Ισραήλ
Ένταση και προσαγωγές στα Πατήσια-Δακρυγόνα και προσαγωγές μετά από επιχείρηση «ανακατάληψης»