Μηνύματα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μηνύματα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών, έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ολομέλειας στο Στρασβούργο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. 

Στην ομιλία της, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του ΕΚ, η Πρόεδρος του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, είπε ότι θα το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να βοηθάει στις προσπάθειες για επιστροφή πολλών χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία «που απομακρύνθηκαν βίαια από τη Ρωσία» και να συνηγορεί υπέρ της επιστροφής τους.

Σε σύγκρουση, πόλεμο, επιθετικότητα ή τρομοκρατικές ενέργειες, πολύ συχνά τα αθώα παιδιά αναγκάζονται να πληρώσουν το υπέρτατο τίμημα, είπε. Η κ. Μέτσολα κάλεσε για την επιστροφή των παιδιών που κρατά η Χαμάς και να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα, όπου «πάρα πολλοί έχουν πεθάνει», όπως σημείωσε.

Σε συζήτηση που ακολούθησε για την ευημερία και προστασία των παιδιών, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε στην παρέμβασή του, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πονούν, να πολεμούν, να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και από σφαίρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Φουρλάς σημείωσε ότι, «η σημερινή μέρα είναι απλά μια υπενθύμιση ότι ο κόσμος αυτός δεν μας ανήκει. Τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Τα παιδιά, ανέφερε, «είναι το αύριο και τους αξίζουν καλύτερες μέρες, από αυτές που τους ξημερώνουμε».

«Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι θύματα πόλεμου», συνέχισε ο κ. Φουρλάς προσθέτοντας πως, «δεν πρέπει να πονούν, να πολεμούν, να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και από σφαίρες».

«Τα παιδιά δεν πρέπει να δουλεύουν, να πεινούν, να υποφέρουν, να κακοποιούνται. Τα παιδιά πρέπει να χαμογελούν, να πηγαίνουν σχολείο, να παίζουν, να ονειρεύονται, να διασκεδάζουν την παιδικότητα τους», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Φουρλάς ανέφερε ότι αυτός ο κόσμος είναι ομορφότερος διότι υπάρχουν σε αυτό τα παιδιά, και ότι, «αν σωθεί έστω και ένα παιδί, τότε θα υπάρχει ελπίδα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη