Συζητά για θέματα μετανάστευσης με τον Έλληνα ομόλογό του ο Ιωάννου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα έχει την Τρίτη στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη. Την ίδια ημέρα, ο κ. Ιωάννου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας μεταναστών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. 

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενόψει της Συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 4-5 Δεκεμβρίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την έναρξη διαβούλευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, στη βάση και της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου (European Union Asylum Agency – EUAA).

Οπως αναφέρεται, σκοπός της πρότασης του Κύπριου Υπουργού είναι η αξιολόγηση και ο καθορισμός συγκεκριμένων περιοχών στη Συρία ως ασφαλείς, γεγονός που θα επιτρέψει τις επιστροφές Σύρων μεταναστών, ιδιαίτερα από τα ευρωπαϊκά κράτη πρώτης γραμμής στην Ανατολική Μεσόγειο, που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές πιέσεις.

Επιπλέον, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί δομές υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ο κ. Ιωάννου θα τύχει ενημέρωσης για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις εν λόγω δομές και θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Ο κ. Ιωάννου επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

Δειτε Επισης

Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Προσηλωμένη στη λύση της ΔΔΟ δηλώνει η Αθήνα-«Η διαιώνιση του σημερινού status quo δεν αποτελεί λύση»
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»