Οι συγγενείς των Ισραηλινών αιχμαλώτων θα συναντηθούν με τον Νετανιάχου

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, αντιπροσωπεία των συγγενών των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα από την οργάνωση Χαμάς, θα συναντηθούν απόψε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον τέως Υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την απελευθέρωση των οικείων τους.

Όπως ανέφεραν στα τοπικά μέσα, η αντιπροσωπεία των συγγενών των αιχμαλώτων θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους προτού πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους συνάντηση με τα μέλη του «μικρού ΚΥΣΕΑ», στην είσοδο του Υπουργείου Άμυνας στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

Αρχικά, οι εκπρόσωποι των συγγενών των αιχμαλώτων επρόκειτο να συναντηθούν με εκπροσώπους του «μικρού ΚΥΣΕΑ» το βράδυ του Σαββάτου, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και προγραμματίσθηκε για το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, κατόπιν πιέσεων εκ μέρους των συγγενών των αιχμαλώτων, χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση θα γίνει απόψε στις 8 τοπική ώρα.

Στο μεταξύ, διεξάγεται από το πρωί δημόσια διαβούλευση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αρμόδιας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφαλείας, για πρόταση νόμου που προβλέπει την επιβολή θανατικής ποινής σε μέλη τρομοκρατικών παλαιστινιακών οργανώσεων. Στη δημόσια διαβούλευση συμμετέχουν εκπρόσωποι των συγγενών των αιχμαλώτων, σημαντική μερίδα των οποίων εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις ως προς τη χρονική συγκυρία υιοθέτησης του νομοσχεδίου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δυσχεράνει τις συνθήκες απελευθέρωσης των οικείων τους.

Οι συγγενείς των αιχμαλώτων ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ιδιαίτερα στο «μικρό ΚΥΣΕΑ» που διαχειρίζεται την πολεμική επιχείρηση, με διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις της χώρας, ζητώντας από την ισραηλινή πλευρά να δώσει προτεραιότητα στην άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων χωρίς κριτήρια ηλικίας, φύλου ή υπηκοότητας.

Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται η ισραηλινή κυβέρνηση το ζήτημα της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων, κατηγορώντας την για κωλυσιεργία και ότι θέτει σε προτεραιότητα τη διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων εις βάρος της τύχης των οικείων τους στη Γάζα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε πενθήμερη πορεία των συγγενών των αιχμαλώτων που είχε ξεκινήσει το πρωί της περασμένης Πέμπτης από το Τελ Αβίβ, καταλήγοντας σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πρωθυπουργικό Γραφείο στο κέντρο της Ιερουσαλήμ.

Στην πορεία συμμετείχαν συνολικά 25.000 πολίτες και το γεγονός είχε καλυφθεί ευρύτατα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προβάλλοντας τα αιτήματα των συγγενών των αιχμαλώτων, ως επίσης και τις έντονες επικρίσεις τους κατά της κυβέρνησης, για τον τρόπο διαχείρισης της ενδεχόμενης απελευθέρωσης των οικείων τους.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο δείχνουν τη Χαμάς να κρύβει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα-Βρέθηκε τούνελ σε βάθος δέκα μέτρων

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία