«Σφίγγα» για τις εξελίξεις με Chevron η Κυβέρνηση-«Στόχος η κοινή συνισταμένη που να είναι win win»

Αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες και στόχος είναι η κοινή συνισταμένη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε σχέση με τις συζητήσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αμερικανικής Chevron, της διαχειρίστριας εταιρείας του «Αφροδίτη», αναφορικά με την επίλυση της διαφοράς που σημειώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών για το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενόψει της σημερινής λήξης του χρονοδιαγράμματος, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι τα δύο μέρη προσπαθούν να εξεύρουν μια «κοινή συνισταμένη που να αποτελεί νίκη για όλους» (win – win).

Ερωτηθείς αν σήμερα αναμένετο να απαντήσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία, ο κ. Παπαναστασίου υπενθύμισε ότι στις 5 Νοεμβρίου είχε δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην εταιρεία για 15 μέρες δηλαδή σήμερα στις 20 Νοεμβρίου.

«Έχει τοποθετηθεί (η εταιρεία), ήταν 15 μέρες οπότε ουσιαστικά η 20η Νοεμβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί η εταιρεία και σε αυτό το στάδιο υπήρξαν διαβουλεύσεις, μπορώ να σας πω αυτές τις 15 μέρες, αλλά δεν έχουμε κάτι το οποίο να είναι ανακοινώσιμο σήμερα», είπε.

Σε σχόλιο ότι το χρονοδιάγραμμα λήγει στις 11:40 σήμερα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως δεν πρέπει να θεωρηθούν οι συζητήσεις ως «τελεσίγραφα».

«Υπάρχει μία διαβούλευση», συνέχισε, «η οποία διαβούλευση θα πρέπει να δει το τι επιδιώκει η Κυπριακή Δημοκρατία, τι επιδιώκει η κοινοπραξία, εκ μέρους της οποίας μιλά η διαχειρίστρια εταιρεία που είναι η Chevron, και ουσιαστικά τα δύο μέρη προσπαθούν να εξεύρουν μία κοινή συνισταμένη, η οποία θα είναι μια κατάσταση win -win».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, να μου επιτρέψετε να περιορίσουμε την τοποθέτηση και να αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες».

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα