Αντικατάσταση σηματοδότησης σε Λάρνακα-Αμμόχωστο ανακοίνωσε το Τμ. Δημ. Έργων

Την έναρξη από τις 06/09/2023 εργασιών αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία, σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, ανακοίνωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέροντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης θα αφορά νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage - ELV) με λαμπτήρες LED,  σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Σημειώνει ότι οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εκτός απροόπτου εντός μίας ημέρας και προσθέτει πως «αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας».

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 6/11/2023 – 12/11/2023, θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών στις Λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου Ερμού (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα), οδός Χρυσοπολιτίσσης/Λ. Ακρίτα/Μ. Δράκου/Κ. Μάτση (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα) και Λεωφ. Αρτέμιδος (Διάβαση Πεζών, Λάρνακα).

Τέλος, το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την «αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί» και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν