Εισηγήσεις από τη συντεχνία Ισότητα για συμφωνία για τους χαμηλόμισθους

Σε εισηγήσεις που αφορούν την συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και «επιλεκτικά των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ» για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, προβαίνει η συντεχνία Ισότητα σε επιστολή της προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία και δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ισότητα προβαίνει σε πέντε εισηγήσεις που αφορούν την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων από την ημερομηνία της αρχικής πρόσληψής τους, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με δεκαπενθήμερα συμβόλαια εφόσον είναι στην ίδια θέση ή σε θέση των ίδιων συνδιασμένων κλιμάκων. Όπως αναφέρεται, για τους υπαλλήλους της Κλίμακας Α1 που αναβαθμίστηκαν στην Κλίμακα Α2 το 2020, ζητείται να θεωρείται ότι η προϋπηρεσία τους έχει διανυθεί εξολοκλήρου στην Κλίμακα Α2. Η Ισότητα εισηγείται όπως διασφαλιστεί ότι οι υπάλληλοι που ξεκίνησαν από υψηλότερο σημείο των κλιμάκων λόγω προσόντων, δεν θα αδικηθούν σε σύγκριση με άλλους και θα τοποθετηθούν σε βαθμίδες ανάλογες με την προϋπηρεσία τους.

Τέταρτη εισήγηση είναι να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις συνδιασμένες κλίμακες A1-A2-A5(ii) και Α4-A7(ii). Επίσης, προστίθεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για τους πρώτους 9 μήνες του 2023 ανήλθε στα €931,6 εκατομμύρια.

«Με δεδομένη αυτή την οικονομική κατάσταση και ότι, αν ορθώς έχουμε αντιληφθεί βάσει του περιεχομένου της συμφωνίας, οι υπηρετούντες συνάδελφοι των συνδιασμένων κλιμάκων Α2-Α5-Α7 θα επωφεληθούν, ουσιαστικά, με πέντε προσαυξήσεις, η Κυβέρνηση οφείλει να εξεύρει τρόπους αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί όλοι οι συνάδελφοι από την παγοποίηση των προσαυξήσεων για πέντε συναπτά έτη», αναφέρεται.

Η Ισότητα εκφράζει δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία προς το Υπουργείο «για την παράνομη, άδικη και ανήθικη πρακτική σας να συζητάτε μόνο με τις συγκεκριμένες συντεχνίες, ενώ παράλληλα να τις χρηματοδοτείτε με εκατομμύρια ευρώ ετησίως» υποστηρίζοντας ότι αυτή η πρακτική υπονομεύει τον υγιή συνδικαλιστικό ανταγωνισμό και ευνοεί τη διαπλοκή, το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις και άλλες παρόμοιες καταστάσεις. 

«Φέρετε πλήρη και ακέραια ευθύνη και επιφυλάσσουμε όλα τα δικαιώματά μας», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο
Σκάνδαλα κλονίζουν το πριγκιπάτο-Πρώην έμπιστος του Αλβέρτου βγάζει μυστικά στη φόρα
Συνάντηση Ερντογάν με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα
Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα