Στη Γερμανία για την έναρξη της δίκης του Κενάν Αγιάζ ο Γιώργος Κουκουμάς

Αναχώρησε σήμερα για το Αμβούργο της Γερμανίας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ και βουλευτής Γιώργος Κουκουμάς για να παραστεί στην αυριανή έναρξη της δίκης του Κούρδου αγωνιστή, Κενάν Αγιάζ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, «ο Κενάν Αγιάζ, που για 13 χρόνια είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνη από τις κυπριακές αρχές στη Γερμανία με την κατηγορία της τρομοκρατίας, παρότι δεν του αποδίδεται καμία εμπλοκή σε οποιαδήποτε βίαιη ή εγκληματική πράξη».

Όπως σημειώνει επίσης το κόμμα της Αριστεράς, η έκδοση και η δίκη του Κενάν Αγιάζ εντάσσεται στο κύμα διώξεων που εξαπολύεται σε ευρωπαϊκά κράτη, κατ’ απαίτηση της κυβέρνησης της Τουρκίας προκειμένου να καταπνίξει το κουρδικό κίνημα. Οι διώξεις αυτές βασίζονται στο γεγονός ότι ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη χαρακτηρίζουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα ως τρομοκρατική οργάνωση. Όπως επανειλημμένα επισημάνθηκε, η Κυπριακή Δημοκρατία -που ούτως ή άλλως δεν θεωρεί το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση- είχε και νομική υποχρέωση να αρνηθεί την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης δεδομένου ότι πρόκειται για δίωξη για τα πολιτικά φρονήματα του Κ. Αγιάζ».

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι, «η παρουσία του ΑΚΕΛ στην έναρξη της δίκης του Κούρδου αγωνιστή είναι συνέχεια του αγώνα ενάντια στην έκδοση και τη δίωξή του και της αλληλεγγύης του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος όλους τους προηγούμενους μήνες προς τον Κενάν Αγιάζ».

Δειτε Επισης

Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος
Χαιρετίζει την κατάθεση νομοσχέδιου για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι