«Πήραμε τον έλεγχο ισραηλινού φορτηγού πλοίου» λένε οι Χούθι-Διαψεύδει το Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν ισραηλινό εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα και το οδήγησαν στις ακτές της Υεμένης. Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι πρόκειται για ισραηλινό πλοίο.

«Πήραμε τον έλεγχο ισραηλινού φορτηγού πλοίου», δήλωσε ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών διευκρινίζοντας ότι επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί αργότερα.

Σύμφωνα με λιμενικές πηγές, το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι αλ Σαλίφ στην πόλη Χοντέιντα.

«Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία. Σε αυτό επέβαιναν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά κανείς Ισραηλινός. Δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι αντάρτες Χούθι απείλησαν την Τρίτη ότι θα στραφούν κατά ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ κατά την διάρκεια του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Χούθι, που ελέγχουν, την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αποτελούν «τμήμα του άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, που απαρτίζεται από οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανική Χεζμπολάχ.

Με ανακοίνωση του γραφείου του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «καταδίκασε με δριμύτητα την ιρανική επίθεση κατά διεθνούς πλοίου».

«Το πλοίο που ανήκει σε βρετανική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρεία, συνελήφθη υπό ιρανικές εντολές από την υμενική πολιτοφυλακή Χούθι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας. Κανείς Ισραηλινός δεν βρίσκεται επί του πλοίου. Πρόκειται για μία νέα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας και για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των οδών της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
«Όλα στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε το έθνος μας»-Στη Μόσχα ο ΥΠΕΞ του Ιράν, βλέπει Πούτιν
Mega yacht με 352 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε προβλήτα στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 35 τραυματίες
Πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν-Ο Τραμπ στο war room με καπέλο MAGA, οι απειλές και οι βομβαρδισμοί
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του βομβαρδισμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν