Παραιτήθηκε πυροβολώντας την ηγεσία ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Λεμεσού-«Εμπαιγμός και αμφισβήτηση»

Τις πρώτες συνέπειες της επιλογής να διενεργήσει δημοσκοπήσεις για να επιλέξει τους υποψηφίους του εκεί και όπου υπάρχουν πέραν του ενός ενδιαφερόμενου, βιώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της Δημοτικής του Ομάδας στον Δήμο Λεμεσού, Χάρη Τρίκκη.

Ειδικότερα ο Χάρης Τρίκης, με μια μακροσκελή επιστολή του, ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου, ενημερώνει την ηγεσία του κόμματος για την απόφαση του να παραιτηθεί, διότι, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να συμπεριληφθεί στη δημοσκόπηση, αυτό δεν συνέβη.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του, με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκε πως το όνομα του δεν συμπεριλήφθηκε στη δημοσκόπηση, «ώστε να διαφανεί η δημοτικότητα και άρα η πιθανή εκλεξιμότητα των ενδιαφερομένων για την θέση του Δημάρχου Λεμεσού. Παρ' όλες τις αδυναμίες και τις ανομοιογένειες της σύγκρισης μεταξύ των ονομάτων, ήταν μια διαδικασία που εσείς ως ηγεσία του κόμματος αποφασίσατε. Είχατε επίσης καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ατόμου να σεβαστούν αυτή την διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης μας και χωρίς αντάρτες και αποστάτες να οδηγηθούμε νικηφόρα προς τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές».

Σε άλλο σημείο υποδεικνύει πως, «στην δική μου αντίληψη, οι διεργασίες περί δημοσκοπήσεων, είναι προπετάσματα καπνού, για να μπορέσουν οι διάφοροι κύκλοι της ηγεσίας του κόμματος να επιβάλουν ειλημμένες επιλογές προϊόντα συναλλαγών, για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τα περί αξίας, επάρκειας και δυνατότητας προσφοράς των υποψήφιων καθώς και η ανάγκη προβολής της ατζέντας της παράταξης για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα ως μέρος μιας καλοστημένης εικόνας πολιτικού μάρκετινγκ».

Και προσθέτει πως, «ο εμπαιγμός καθώς και η ευθεία, απροκάλυπτη αμφισβήτηση από εσάς της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπο μου και της πολιτικής μου επάρκειας, δεν μου αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο αυτό που μου επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπεια μου να πράξω, δηλαδή να παραιτηθώ».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του κ. Τρίκκη προς την Αννίτα Δημητρίου

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

με μεγάλη μου έκπληξη έχω ενημερωθεί ότι το όνομα μου δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα των ονομάτων στην δημοσκόπηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, που έχει παραγγελθεί για τον Δήμο Λεμεσού, ώστε να διαφανεί η δημοτικότητα και άρα η πιθανή εκλεξιμότητα των ενδιαφερομένων για την θέση του Δημάρχου Λεμεσού.

Παρ' όλες τις αδυναμίες και τις ανομοιογένειες της σύγκρισης μεταξύ των ονομάτων, ήταν μια διαδικασία που εσείς ως ηγεσία του κόμματος αποφασίσατε. Είχατε επίσης καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ατόμου να σεβαστούν αυτή την διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης μας και χωρίς αντάρτες και αποστάτες να οδηγηθούμε νικηφόρα προς τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ως κομματικό στέλεχος, πάρα την πεποίθηση ότι η διαδικασία των δημοσκοπήσεων είναι αντικαταστατική και αφού εξέφρασα το ενδιαφέρον μου για την θέση του Δημάρχου Λεμεσού και έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή σας, σεβάστηκα και δεσμεύτηκα στην διαδικασία που εσείς εισηγηθήκατε και από τότε μέχρι σήμερα χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις ανέμενα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την οποία θα διενεργούσε το κόμμα.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι το όνομα μου ούτε καν συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα ονόματα που διερεύνησε η δημοσκόπηση.

Είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι από όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους για την θέση του Δημάρχου Λεμεσού, είμαι ο μοναδικός εν ενεργεία κομματικός ενδιαφερόμενος, με παρουσία και προσφορά στο κόμμα από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα.

Διετέλεσα 4 χρόνια Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΝΕ-ΝΕΔΗΣΥ, Μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Λεμεσού και για 17 τώρα χρόνια ως εκλελεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης, με τα τελευταία 5 από αυτά ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας των 10 Δημοτικών Συμβούλων του κόμματος στο μεγαλύτερο Δήμο της Κύπρου.

Η μη συμπερίληψη του ονόματος μου στην δημοσκόπηση που έγινε, και όπως υποθέτω αντιλαμβάνεστε, με προσβάλει βαθύτατα, μηδενίζει και εξευτελίζει την προσωπικότητα μου, ακυρώνει την πολύχρονη διαδρομή, δράση και προσφορά μου και με αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και τους προσωπικούς και κομματικούς μου φίλους.

Αναπάντητα και πολλά τα ερωτήματα γεννιούνται από την απόφαση σας να μείνω εκτός της δημοσκόπησης του κόμματος.

1ον. Έχω μήπως κριθεί από την ηγεσία του κόμματος πολιτικά ελλιπής και ανεπαρκής για να διεκδικήσω την Δημαρχία Λεμεσού που το όνομα μου, ούτε καν έπρεπε να μπει στην λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων Δημάρχων;

2ον. Ποια η σκοπιμότητα να εξαιρεθεί το δικό μου όνομα από την δημοσκόπηση, μάλιστα χωρίς καν να με ενημερώσετε; Κατηγορήθηκα μήπως για αδικήματα που υπέχουν έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα;

3ον. Πόσο άραγε πολιτικά ορθό ήταν ο αποκλεισμός του δικού μου ονόματος και σε τι αποσκοπούσε ο δικός μου αποκλεισμός από την δημοσκόπηση, με αποτέλεσμα την πλήρη εξαίρεση μου από ολόκληρη την διαδικασία επιλογής υποψηφίου Δημάρχο

4ον. Ποια σοβαρότητα και αξιοπιστία μπορεί να εκπέμψει η ηγεσία, όταν η ίδια δεν ακολουθεί αλλά αντίθετα καταστρατηγεί τις διαδικασίες τις οποίες η ίδια αποφασίζει και μάλιστα με στόμφο καλεί τα ενδιαφερόμενα στελέχη να τις σεβαστούν;

5ον. Ποιο σεβασμό επιδεικνύει η ηγεσία του κόμματος στα κομματικά της στελέχη και πόσο ειλικρινές είναι το μήνυμα που εκπέμπει για συστράτευση, όταν με τόση ευκολία και ελαφρότητα τα ποδοπατά υπέρ ατόμων που πολιτικά ανήκουν σε άλλους κομματικούς χώρους, αδιαφορώντας για την πολιτική αξία του κάθε ενός;

Λυπούμαι πολύ κυρία Πρόεδρε, που η ηγεσία της παράταξη μας ουσιαστικά με αυτό τον απροκάλυπτο και σκαιό τρόπο μου δείχνει την πόρτα εξόδου ως στελέχους που για την ίδια δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Αλλά και εάν ακόμα ήταν έτσι, που δεν είναι, κάποιος θα ανέμενε και αυτό είναι το λιγότερο, τον δέοντα σεβασμό.

Στην δική μου αντίληψη, οι διεργασίες περί δημοσκοπήσεων, είναι προπετάσματα καπνού, για να μπορέσουν οι διάφοροι κύκλοι της ηγεσίας του κόμματος να επιβάλουν ειλημμένες επιλογές προϊόντα συναλλαγών, για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τα περί αξίας, επάρκειας και δυνατότητας προσφοράς των υποψήφιων καθώς και η ανάγκη προβολής της ατζέντας της παράταξης για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα ως μέρος μιας καλοστημένης εικόνας πολιτικού μάρκετινγκ.

Ως περήφανος Συναγερμικός και βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος, γαλουχημένος με τις αξίες και τις αρχές της παράταξης, από τότε που μεταξύ της ηγεσίας και των στελεχών υπήρχε σεβασμός, αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση, είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω την μεγάλη μου πικρία και την απόφαση μου να υποβάλω πάραυτα την παραίτηση μου από Δημοτικός Σύμβουλος και επομένως από την θέση του επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού στον Δήμο Λεμεσού. Θα ενημερώσω άμεσα την υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού για την παραίτηση μου καθώς και την κένωση της θέσης έτσι ώστε απρόσκοπτα να προβείτε στην πλήρωση της με το επόμενο επιλαχόν κομματικό στέλεχος.

Ο εμπαιγμός καθώς και η ευθεία, απροκάλυπτη αμφισβήτηση από εσάς της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπο μου και της πολιτικής μου επάρκειας, δεν μου αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο αυτό που μου επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπεια μου να πράξω, δηλαδή να παραιτηθώ.

Προσέφερα πολύτιμες υπηρεσίες στην παράταξη μας, στον Δήμο Λεμεσού και στην πόλη μας και εύχομαι μέσα από τις επιλογές σας από τούδε και στο εξής να προσφέρετε στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στον Δήμο Λεμεσού πολύ καλύτερες επιλογές προσώπων από την δική μου.

Δειτε Επισης

Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού