Προειδοποιεί ξανά τη Χαμάς ο ισραηλινός στρατός-«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε όπου κι αν τη βρούμε»

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα πλήξουν στόχους της Χαμάς όπου και αν τους βρουν, ακόμη και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ συνεχίζεται η χερσαία επιχείρηση στον βορρά του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας. Θα γίνει οπουδήποτε υπάρχει η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του νότου» της Λωρίδας, είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα γίνει κατά τη στιγμή, τον τόπο και τις συνθήκες που θα είναι καλύτερες για τον στρατό», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, δεκάδες βλήματα όλμου εντόπισαν άντρες του ισραηλινού Στρατού να είναι κρυμμένα από τους τρομοκράτες της Χαμάς σε ένα νηπιαγωγείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου των IDF.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν όπλα σε χώρους δημοτικού σχολείου, τα οποία έκρυβαν προς χρήση τα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Επιπλέον, οι μαχητές της 12ου τάγματος της 7η ταξιαρχίας εντόπισαν πυρήνα τρομοκρατών σε περιοχή της πόλης της Γάζας. Μετά την αναγνώρισή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τρομοκράτες προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους καταδίωξαν και με τη συμβολή ενός μαχητικού αεροσκάφους, τους εξολόθρευσαν.

Ο ισραηλινός στρατός είπε πως σκότωσε επτά Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε επτά Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια, εκ των οποίων «πέντε τρομοκράτες» στην Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη , και δύο στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Στην Τζενίν, ο απολογισμός των πέντε νεκρών αμφισβητήθηκε το μεσημέρι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών μαχητών της «στη μάχη του Κατακλυσμού του αλ Άκσα στην Τζενίν». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε «τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση».

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν μια επικήδεια πομπή για τρία πτώματα τυλιγμένα με τα λάβαρα των ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω