«24 θάνατοι στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σε ένα μόνο 48ωρο εξαιτίας της έλλειψης ρεύματος»

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Άσραφ αλ Κίντρα είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «24 ασθενείς» πέθαναν «τις τελευταίες 48 ώρες» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο οποίο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε έφοδο πριν από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς αυτοί πέθαναν, «διότι ιατρικά μηχανήματα ζωτικής σημασίας σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος» στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν διαθέτει πλέον καθόλου καύσιμα για την τροφοδότηση των γεννητριών τους.

Ο Κίντρα πρόσθεσε πως από χθες, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τρία κτίρια στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος: το κυλικείο του νοσοκομείου, το κτίριο υπηρεσιών συντήρησης και το τμήμα ανθρωπίνων πόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ταυτόχρονη διαμαρτυρία σε Ακρωτήρι και Λονδίνο για εμπλοκή ΒΒ κατά Παλαιστινίων
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν δολοφονία»-Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καλογήρου
Κόμπος: «Καταδικαστέες οι φρικαλεότητες των τελευταίων ωρών στη Συρία»
Οι ΗΠΑ καλούν τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους αυτουργούς των σφαγών
Δεν απέκλεισε το ευρωομόλογο για την άμυνα η Φον ντερ Λάιεν-«Όλα είναι στο τραπέζι»
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 13χρονου-Εντοπίστηκε και επέστρεψε στο σπίτι του
Το Ισραήλ σταματά την παροχή ρεύματος στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Αναφορές για περιστατικό σε νηπιαγωγείο στη Λευκωσία-«Θα σε πετάξω από το παράθυρο»
Τρένο στο Περού πέρασε πάνω από άνδρα που κοιμόταν στις γραμμές και βγήκε σώος
Πέθανε ο πρίγκιπας Φρειδερίκος του Λουξεμβούργου σε ηλικία 22 ετών