Ασκεί πιέσεις στη Βρετανία ο Τατάρ-«Να ενεργεί με βάση τις πραγματικότητες στο νησί»

Να ενεργήσει πλέον σύμφωνα με τις «πραγματικότητες στο νησί», κατά των «άδικων εμπάργκο» και να ακούσει τη φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού», ζήτησε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ από την «εγγυήτρια χώρα Αγγλία», σε ομιλία του χθες βράδυ στο Λονδίνο σε δεξίωση της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους για την επέτειο παράνομης ανακήρυξής του.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην δεξίωση παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Λονδίνο, Κοράι Ερτάς, ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Λονδίνο

Το ψευδοκράτος, είπε ο κ. Τατάρ, είναι η εγγύηση της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην περιοχή, προσθέτοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» συνεχίζει να βαδίζει προς το μέλλον με σταθερά βήματα με την στήριξη της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων που ζουν στο εξωτερικό.

Χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξεπεραστεί η «άδικη απομόνωση και τα εμπάργκο» και υποστήριξε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα. Η «τδβκ», συνέχισε, είναι ένα «δημοκρατικό και σύγχρονο κράτος» και η ανακήρυξη της είναι η επισφράγιση του πόνου που υπέφερε ο τουρκοκυπριακός «λαός» και του τιμήματος που πλήρωσε.

Θα βαδίσουν πιο ισχυρά στο μέλλον στη «γαλάζια πατρίδα» μαζί με την Τουρκία, επανέλαβε λέγοντας ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί στη βάση «δύο κρατών» και δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτή τη βάση «λύσης δύο κρατών».

Είπε ότι αποτελούν την περηφάνια του τουρκοκυπριακού «λαού» οι πολίτες που τον εκπροσωπούν στο Λονδίνο και είναι επιτυχημένοι σε όλους τους τομείς και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεράσει ο τουρκοκυπριακός «λαός» όταν είναι ενωμένος.

Αναφερόμενος στη σημασία της ένταξής στους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, επανέλαβε τη θέση ότι η «τδβκ» είναι ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου που βρίσκεται στο Λονδίνο συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο «Δίκτυο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης» που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο MÜSİAD Τουρκίας στην οικία του Τούρκου Πρέσβη στην βρετανική πρωτεύουσα, Κοραϊ Ερτάς.

Στην εκδήλωση, έγινε ανταλλαγή απόψεων με ξένους Πρέσβεις και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι δράσεις του γραφείου αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στο Λονδίνο.

Αξιολογήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας του Επιμελητηρίου με επιχειρηματικές οργανώσεις και εμπορικά επιμελητήρια που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»