Άρχισε η μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα (pics)

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν κλείσει κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας.

H Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας. Αφετηρία της πορείας το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

tesserta

troa

duyo

[ene

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών προσήλθαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης. Ο χώρος είχε γεμίσει με λουλούδια και ζωγραφιές ως φόρο τιμής στη μνήμη των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και πολέμησαν για τη Δημοκρατία.

deka

ena

kto

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»