Το δραματικό τελευταίο μήνυμα 21χρονου πριν τη συντριβή του αεροσκάφος του-Πείτε στους γονείς μου ότι τους αγαπώ»

Το δραματικό τελευταίο μήνυμα ενός 21χρονου πιλότου στη Φλόριντα των ΗΠΑ που έχασε τη ζωή του όταν την Τρίτη συνετρίβη το μονοκινητήριο αεροσκάφος Cherokee Piper 180 στο οποίο επέβαινε έφεραν στη δημοσιότητα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κανάλι WUFT ο 21χρονος εκλιπαρούσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να τον βοηθήσουν λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή που πετούσε.

«Δεν πιστεύω ότι μπορώ να κρατήσω το αεροπλάνο χωρίς να κατέβω» είπε αρχικά ο νεαρός πιλότος, ο οποίος είχε αγοράσει μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα το αεροσκάφος.

«Χάνω ύψος, πείτε στους γονείς μου ότι τους αγαπώ» ήταν η τελευταία επικοινωνία του 21χρονου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πριν να συντριβεί με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί με κανόνες VFR που σημαίνει ότι ο πιλότος θα έπρεπε να μείνει μακριά από περιοχές με νεφώσεις και σε ένα υψόμετρο τουλάχιστον 300 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον 21χρονο είχε διευκρινιστεί οτι το αεροπλάνο στο οποίο κατευθυνόταν λειτουργούσε με κανόνες IFR, προσγείωση με οργανα και άρα ήταν επικίνδυνο να πετάξει προς τα εκεί.

Λίγο πριν την απογείωση ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας φέρεται να είπε στον νεαρό πιλότο να περιμένει καθώς έβλεπε ότι οι καιρικές συνθήκες γίνονταν καλύτερες.

Η προκαταρκτική εκτίμηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αρκέστηκε μόνο στο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων
Διαφωνίες για Γάζα και Ιράν δυσκολεύουν την σχέση του Τραμπ με τον Νετανιάχου
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για το φάσμα ενός παγκόσμιου πολέμου
Πλήρης αποδοχή του σχεδίου Τραμπ για αποστολή βοήθειας στη Γάζα από το Ισραήλ
Μερτς: Πολύ ανεπαρκής η πρόταση του Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Περιμένει τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία ο Ερντογάν-«Παράθυρο ευκαιρίας για ειρήνη»
Ερντογάν σε Μακρόν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Ένας από τους τελευταίους εν ζωή κρατούμενους του Αλκατράζ θυμάται όσα έζησε-Δεν θέλει να ξανανοίξει