Η δολοφονική ενέδρα οπαδών, το αυγό του φιδιού και το κλείσιμο των ΣΥΦΙ

Μπορεί οι σκηνές από το ΣΥΦΙ της Ομόνοιας στη Λεμεσό, που δημοσίευσε η Θύρα 9 να καταμαρτυρούν την μεγάλη έκταση που είχαν τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης, ανάμεσα σε οπαδούς του Απόλλωνα και της Ομόνοιας, αλλά δείχνουν ακόμα και πόσο μεγάλωσε το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στην Κύπρο, πλησιάζοντας τραγικά παραδείγματα του εξωτερικού, που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν βλέπεις ανθρώπους να εκτοξεύουν «ρουκέτες» από απόσταση μερικών μόνο μέτρων σε άλλους ανθρώπους, είναι πλέον δεδομένο ότι ο στόχος κάποιων είναι να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν σοβαρά, χωρίς καμία συναίσθηση και κανένα ενδοιασμό. Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του οικήματος της Θύρας 9, επιβεβαιώνει ότι πλέον ο χουλιγκανισμός έχει ξεφύγει και δεν έχει να κάνει μόνο με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά επεκτείνεται σε γειτονιές και σε δρόμους, όπου κυκλοφορούν αθώοι πολίτες.

Δυστυχώς, το αυγό που αναθρέψαμε για χρόνια στα σπλάχνα της κυπριακής κοινωνίας έχει σπάσει και έγινε ένα τεράστιο φίδι, που αν δεν το σκοτώσουμε θα μας κατασπαράξει και θα μας καταπιεί, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Κι αν κάποιοι αρμόδιοι περιμένουν να έχουμε νεκρό για να δράσουν και να λάβουν μέτρα, να είμαστε όλοι σίγουροι ότι στο τέλος θα θρηνούμε επί πτωμάτων και δεν θα υπάρχει πλέον επιστροφή.

Πάει μήνες αυτή η κόντρα

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ανάμεσα σε Απολλωνίστες και Ομονοιάτες στη Λεμεσό, γνωρίζουν ότι η κόντρα των δύο οργανωμένων συνόλων έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, όταν η Θύρα 9 αποφάσισε να ανοίξει σύνδεσμο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, πράγμα που έκανε τελικά πράξη, με οπαδούς, λίγες μέρες αργότερα να τα κάνουν γης Μαδιάμ.

Η ενέργεια των τελευταίων, δημιούργησε φόβους στην Αστυνομία για αντίποινα, με αποτέλεσμα σε πετοσφαιρικό αγώνα να ληφθούν δρακόντεια μέτρα, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι θα υπήρχε απάντηση. Σε εκείνο το παιχνίδι εντός γηπέδου βρισκόταν αριθμός αστυνομικών, ενώ εκτός, μαζεύτηκαν πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας για αποτροπή επεισοδίων. Τελικά, επεισόδια δεν έγιναν, όμως δόθηκε το στίγμα για την... βεντέτα που ήταν σε εξέλιξη.

Μπορεί τα δύο μέρη να παρέμειναν σιωπηλά για μερικές εβδομάδες, όμως τα όσα τραγικά είδαμε την περασμένη Τετάρτη, είναι ένα ακόμα μεγάλο μήνυμα προς όλους, πως αυτή η κόντρα παραμένει ανοιχτή, άγνωστο ακόμα για πόσο καιρό, αλλά και με ποιο αποτέλεσμα.

Πάνε ξανά για κλείσιμο αλλά...

Μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν, οι Αρχές διαμηνύουν με κάθε ευκαιρία ότι θα προχωρήσουν σε αίτημα για κλείσιμο των δύο συνδέσμων φιλάθλων, όπως έγινε και πέρυσι με τους συνδέσμους του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, έπειτα από παρόμοιου τύπου επεισόδια, όμως το μπαλάκι βρίσκεται στο Δικαστήριο.

Αρμόδια αστυνομική πηγή που κλήθηκε να τοποθετηθεί ως προς το γιατί άνοιξε ξανά ο σύνδεσμος του Απόλλωνα, δεδομένου πως είχε κλείσει πέρυσι, εξήγησε ότι τον είχαν κλείσει με δικαστικό διάταγμα γιατί δεν είχε άδεια. Ωστόσο στη συνέχεια ο Δήμος της πόλης τους έδωσε προσωρινή άδεια και έτσι κατάφεραν να τον επανανοίξουν. Ως εκ τούτου, πλέον πρέπει να απευθυνθούν εκ νέου στο Δικαστήριο για να εγκρίνει το νέο αίτημα που θα υποβάλουν.

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό, τότε τα πρόσωπα που ανοίγουν τους συνδέσμους που κλείνουν με διάταγμα, θα είναι ποινικά υπεύθυνα και θα πρέπει να λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιες αποφάσεις και να παρθούν, εάν τελικά παρθούν πρέπει να μπορούν να εφαρμοστούν γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε τέλμα. Μπορεί να άρχισε να γίνεται γραφικό, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε μακριά από το να οδηγηθούμε σε τραγικά περιστατικά από επεισόδια μεταξύ οπαδών κι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαστε πλέον άξιοι της μοίρας μας που δεν καταφέραμε να το αποτρέψουμε, καθότι τα μηνύματα φθάνουν το ένα μετά το άλλο

Δειτε Επισης

Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο