Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χριστοδουλίδη με τον Αναστασιάδη στο επίκεντρο-Προεκλογικά παιγνίδια βλέπει ο ΠτΔ

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, αναφορικά με το ζήτημα των Cyprus Confidentials, η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει στο επίκεντρο τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης, για να καθαρίσει το όνομα της χώρας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει να προχωρήσει με πράξεις «που φτάνουν στην Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο που και ο ίδιος υπηρετούσε επί δέκα χρόνια» και «δεν παραδέχεται καν ότι υπήρξε διαφθορά στη δεκαετία». Αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των νέων ερευνών και επιτροπών, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν η απουσία μηχανισμών αλλά πολιτικής βούλησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντέκρουσε τα πυρά, αποδίδοντας στο κόμμα της Αριστεράς προεκλογικά παιγνίδια και κομματικές σκοπιμότητες, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών χειρισμών.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε πως «όπως και με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, έτσι και τώρα με τα Cyprus Confidentials, εξαγγέλλονται νέες έρευνες και νέες επιτροπές, οι οποίες πλέον ελάχιστους πείθουν». Υποστήριξε ότι «το φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ και ο διασυρμός της χώρας δεν συντελέστηκαν επειδή μάς έλειψαν οι νομοθεσίες και οι μηχανισμοί, αλλά γιατί έλειπε η θέληση όσων κυβερνούσαν τα τελευταία δέκα χρόνια να συγκρουστούν με την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή και τις παρανομίες. Και πώς θα ήθελαν άλλωστε, αφού ήταν οι ίδιοι νευραλγικό μέρος αυτού του συστήματος».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ τόνισε πως «δεν είναι με τα λόγια και τις εξαγγελίες που θα πείσει ο κ. Χριστοδουλίδης ότι όντως θέλει να «καθαρίσει το όνομα της χώρας». Αλλά με πράξεις που φτάνουν στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο που και ο ίδιος υπηρετούσε επί δέκα χρόνια». «Πώς όμως θα γίνει αυτό αφού μέχρι σήμερα ο κ. Χριστοδουλίδης δεν παραδέχεται καν ότι υπήρξε διαφθορά στη δεκαετία Αναστασιάδη- Συναγερμού;», διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να απαντήσει στις επικρίσεις, δήλωσε πως «δεν ξέρω το ΑΚΕΛ αν θέλει να γίνονται έρευνες σε μια μέρα. Τέτοιες έρευνες σίγουρα εμείς δεν θα κάνουμε».

Την ίδια στιγμή, επέλεξε να αντιστρέψει τα πυρά, λέγοντας ότι «έχω από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας, όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ούτε τα υποτιμούμε ούτε τα υποβαθμίζουμε και αν το ΑΚΕΛ θέλει να παίξει προεκλογικά παιγνίδια είναι δικαίωμα του, κομματικές σκοπιμότητες, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει». Πρόσθεσε ότι «για μας, επαναλαμβάνω, ό,τι είδε το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και, ήδη, έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές έρευνες».

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

«Εμείς κατανοούμε ότι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση το έχουν καταλάβει; Και ότι θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσουν με πράξεις και όχι με τις εξαγγελίες και την εικόνα;», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ απαντώντας στον Πρόεδρο.

Όπως αναφέρει το κόμμα της Αριστεράς, «ο κ. Χριστοδουλίδης ως μέλος της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού που απογείωσε τη διαφθορά και τη θεσμική διαπλοκή εξευτελίζοντας τη χώρα, έχει δυο φορές την υποχρέωση να αποδείξει ότι οι εξαγγελίες για κάθαρση θα γίνουν πράξη».

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ