Ισραηλινοί κομάντο «χτενίζουν» κάθε κτίριο και όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Μέλη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ερευνούν κάθε κτίριο και κάθε όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας.

Στο κτιρακό συγκρότημα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας παραμένουν ακόμη εκατοντάδες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπλα και εξοπλισμός της Χαμάς βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση «εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις» στα νοσοκομεία της Γάζας, πρόσθεσε.

Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί ως βάσεις της τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

Γάζα: Δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει ότι ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Αλ Σίφα

Ουσιαστικά αυτή η εξέλιξη διαψεύδει την πληροφορία που μετέδωσε την Τετάρτη (15/11) δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο και ο οποίος ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα αποσύρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (15/11) από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το κτιριακό συγκρότημα. Επίσης, ανέφερε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους οποίους στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Έρευνα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα από τον ισραηλινό στρατό: Έδειξε πλάνα από «εξοπλισμό της Χαμάς»

Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι βρήκε όπλα και εξοπλισμό της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιούν νοσοκομεία της Γάζας για να αποθηκεύουν όπλα και να κρατούν ομήρους και είναι έτοιμες να πολεμήσουν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) από ιατρικές εγκαταστάσεις», δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη (15/11) Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, παρουσίασε «τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την τεχνολογία πληροφοριών της Χαμάς» που βρήκαν οι δυνάμεις των IDF σε περισσότερες από 18 ώρες έρευνας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα από νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, τα ευρήματα των IDF δεν ήταν του ίδιου επιπέδου με τα τεράστια εκρηκτικά, τα προηγμένα όπλα και το δωμάτιο κράτησης ομήρων που βρήκαν στο νοσοκομείο Ραντίσι, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Επιπλέον, δεν βρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς, και, εκτός από πέντε τρομοκράτες της οργάνωσης που σκοτώθηκαν όταν οι IDF εισήλθαν στο νοσοκομείο, δεν υπήρξε δραματική ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως έχει συμβεί σε άλλα σύμβολα της κυριαρχίας της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι IDF δημοσιοποιούν πλάνα από ευρήματα πίσω από ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας. Πρόκειται για τυπικό στρατιωτικό εξοπλισμό μαχητή της Χαμάς.

Οι βιντεοκάμερες είναι καλυμμένες με μονωτικές ταινίες σε όλο το νοσοκομείο, ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός στολών της Χαμάς, πεταμένες, αναφέρουν οι IDF σε σχετικό βίντεο.

Τα πλάνα της έρευνας των IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα:

Σε ερώτηση αν η καθυστέρηση των IDF να καταλάβουν το νοσοκομείο είχε ως αποτέλεσμα η Χαμάς και ενδεχομένως οι όμηροι να μεταφερθούν αλλού, ο Χαγκάρι απάντησε: «Πήγαμε την κατάλληλη στιγμή για εμάς... Εκκενώσαμε πολλούς πολίτες».

Σημείωσε ακόμη ότι αν περισσότεροι πολίτες βρίσκονταν στο Αλ Σίφα όταν τελικά μπήκαν οι IDF, «αυτό θα έβλαπτε τις δυνάμεις μας, τους ανθρώπους» και θα εξυπηρετούσε τη στρατηγική της Χαμάς, αφού ήθελε «οι IDF να βλάψουν τους ασθενείς στο νοσοκομείο».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών