ΠτΒ για έρευνα ICIJ-«Εκεί και όπου προκύπτουν ποινικές ευθύνες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

Θα πρέπει να αναληφθεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, ένα πανευρωπαϊκό και διεθνές πλάνο διαφώτισης, μέσα από το οποίο θα προβάλλονται όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την αυστηροποίηση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών, για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και την εφαρμογή των κυρώσεων, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την Κύπρο.

Παράλληλα είπε ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και εκεί και όπου προκύπτουν ποινικές ευθύνες να οδηγηθούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην δήλωσή της σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας του ICIJ "Cyprus Confidential", είπε ότι "σήμερα προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να διεξαχθεί συλλογικά, πέρα από μικροπολιτικές, μια καθολική και επισταμένη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας".

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αναφέρεται "σ' ένα  πανευρωπαϊκό και διεθνές πλάνο διαφώτισης, μέσα από το οποίο θα προβάλλονται όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την αυστηροποίηση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών, για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και την εφαρμογή των κυρώσεων".

Αυτός ο αγώνας δράσης, σημείωσε, πρέπει να αναληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και το Invest Cyprus. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο και το βήμα που μας προσφέρει η κοινοβουλευτική διπλωματία για την προβολή όλων των νομοθετικών και άλλων αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Το θέμα έχει ήδη τεθεί και στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, "έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε συντονισμένα σε αυτό τον στόχο".

Εξυπακούεται, πρόσθεσε, "ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και εκεί και όπου προκύπτουν ποινικές ευθύνες να οδηγηθούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώπιον της δικαιοσύνης".

Δειτε Επισης

Αναμένεται αυξανόμενη εμπλοκή της ΕΕ στις διαδικασίες του Κυπριακού-Από την Ούρσουλα το αίτημα συμμετοχής
Απρογραμμάτιστη διμερής Χριστοδουλίδη-Φιντάν στο τέλος του δείπνου
Σε εξέλιξη το δείπνο στη Γενεύη-Οι συμμετέχοντες και οι προθέσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη
Ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση βλέπει ο ΟΗΕ στη Γενεύη
Πλήρης στήριξη από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Γκουτέρες για τη διαδικασία για Κυπριακό στη Γενεύη
Ενημερώνει τους τ/κ πολιτικούς αρχηγούς μετά το δείπνο της Γενεύης ο Τατάρ-Τη Τρίτη οι δηλώσεις
Τετελεσμένα Τατάρ λίγο πριν το δείπνο στη Γενεύη-«Μάταιες οι συνομιλίες για ομοσπονδία»
Αντίστροφη μέτρηση για το δείπνο της Γενεύης-Πάει για να συζητήσει την ουσία ο Πρόεδρος
Μετά τις αντιδράσεις αναθεωρούνται τα Νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις
Τορπιλίζει το κλίμα πριν την πενταμερή ο Τατάρ-«Δεν θα σπαταληθεί χρόνος αναζήτησης λύσης στη βάση ομοσπονδίας»