Θέτουν το θέμα του εργασιακού μπούλινγκ ενώπιον της Επ. Νομικών οι Οικολόγοι μετά την καταγγελία για χειροδικία

Το θέμα του εργασιακού μπούλινγκ θέτει ενώπιον της Επιτροπής Νομικών το Κίνημα Οικολόγων, με αφορμή την καταγγελία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία από δημόσιο υπάλληλο, για εργασιακό εκφοβισμό και χειροδικία από την προϊσταμένη του,

Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι αναφέρουν πως, «προκαλεί αλγεινή εντύπωση, το γεγονός ότι το θύμα ήθελε να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία προς διερεύνηση, ωστόσο κατά την προσέλευσή του στον αστυνομικό σταθμό, φαίνεται ο επί καθήκοντι αστυνομικός να προσπάθησε να τον αποτρέψει να προχωρήσει με καταγγελία». 

Παράλληλα προσθέτει ότι, «η συγκεκριμένη περίπτωση πλαισιώνεται από μια ιδιομορφία. Πέραν από τον μπούλινγκ που έχει δεχθεί το θύμα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, φέρεται να δέχθηκε και χαστούκι από την προϊσταμένη του, γεγονός στο οποίο καταδεικνύει την σοβαρότητα της ατιμωρησίας που επικρατεί σε θέματα εργασιακού εκφοβισμού. Λόγος γίνεται και για εκδικητική μετάθεση του θύματος σε άλλο τμήμα και σε γραφεία εκτός Λευκωσίας! Την εν λόγω προϊστάμενη φαίνεται να καταγγέλλουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί της υπηρεσίας για θέματα που αφορούν επίσης σε μπούλινγκ, εκφοβισμό αλλά και προσβλητική συμπεριφορά». 

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, «το θέμα του εκφοβισμού βρίσκεται ήδη ενώπιον της βουλής και ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, θα συμβάλλουμε τα μέγιστα, προκειμένου να υπάρξει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα θύματα τέτοιων περιστατικών. Την ίδια ώρα, καλούμε την αστυνομία να πράξει τα δέοντα στην εν λόγω καταγγελία. Ζητούμε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τόσο στο μπούλινγκ, όσο και στην χειροδικία. Επιπλέον, διερεύνησης πρέπει να τύχει και η αναφορά του θύματος περί παρότρυνσής του να μην προβεί σε καταγγελία, από αστυνομικό».

Καταλήγοντας το Κίνημα Οικολόγων υπέδειξε πως, «είναι ανάγκη όπως το θέμα τύχει άμεσου χειρισμού, καθώς μεταξύ άλλων, διαβιβάστηκε και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Ας μην γίνουμε και γι’ αυτό το θέμα διεθνώς γνωστοί…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προϊστάμενη δημόσιου τμήματος φέρεται να χαστούκισε υφιστάμενό της-Καταγγελίες και για εργασιακό μπούλινγκ

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι