Αυλαία στην δίκη για τα 28 κιλά ναρκωτικά στο Τραχώνι-Ποινές στους δύο κατηγορούμενους

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση των 28 κιλών κάνναβης και 100 γραμμαρίων MDMA που εντοπίστηκαν τον Αύγουστο του 2023 σε οικίες στο Τραχώνι, για την οποία είχαν συλληφθεί συνολικά επτά πρόσωπα, ωστόσο σε δίκη ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων παραπέμφθηκαν μόνο δύο πρόσωπα.

Στον ένα εκ των κατηγορουμένων, 33 ετών, ο οποίος παραδέχθηκε τις κατηγορίες, το Δικαστήριο, αφού έλαβε όλα τα δεδομένα υπόψη, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3μιση ετών, λαμβάνοντας υπόψη τους μετριαστικούς παράγοντες, όπως αυτοί αναλύθηκαν από τους δικηγόρους του, Μαρίνο Καούλλα, Αντρέας Δημητρίου και Αντρέας Γεωργίου.

Μεταξύ άλλων το Δικαστήριο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην απόφαση του, έλαβε υπόψη το γεγονός πως ο 33χρονος λειτουργούσε για λογαριασμό τρίτων, ωστόσο υπέδειξε πως είχε οικονομικά πλεονεκτήματα, δεσμούς με τα πρόσωπα που λάμβανε οδηγίες και αποτελούσε μέρος μιας αλυσίδας.

Επιπρόσθετα, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη πως είναι πατέρας δύο παιδιών και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και πως ο πατέρας του απεβίωσε πριν γίνει ο κατηγορούμενος 20 ετών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο ευάλωτος.

Ωστόσο, το Δικαστήριο υπέδειξε πως οι προσωπικές του συνθήκες δεν μειώνουν την ενοχή του, εντούτοις έλαβε υπόψη, τόσο τους επιβαρυντικούς όσο και τους μετριαστικούς παράγοντες κατά την επιβολή της ποινής.

Επίσης, το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, επέβαλε στον συγκατηγορούμενο του, ποινή τρία χρόνια και δύο μήνες.

Δειτε Επισης

Επισκέφθηκε τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Παναγιώτου και συζήτησε για την ασφάλεια μετά τις ζημιές
Τουρίστες με buggy έπεσαν σε γκρεμό 29 μέτρων στον Ακάμα
Κλειστά τμήματα στον αυτοκινητόδρομο λόγω εργασιών
Από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε με μεγάλη ταχύτητα η τρύπα στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου
Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Κύπρος την αντιπυρική περίοδο-Εννέα + δύο πτητικά μέσα
Ο 36χρονος φέρεται να σκότωσε το καγκουρό-Έφερε εξωτερική πληγή και ενδεχομένως δεν έτυχε περίθαλψης
Καταζητείται ο 37χρονος Αρτούρο για κλοπή (pics)
Γνωστός ο στόχος της εμπρηστικής επίθεσης στην Ορόκλινη-Κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις κουκουλοφόρου
Ζημιά στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πάφο-Έρευνες για ρίψη πυροβολισμών
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα