Επισκέφθηκε το Ινστιτούτου Κύπρου αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

Τη σημασία της επένδυσης στην έρευνα και καινοτομία για μια βιώσιμη οικονομία και για την κοινωνία, υπογράμμισαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο χώρο του Ινστιτούτου.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για το έργο του. «Θεωρούμε ότι ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας έχει αποδεδειγμένα αναδείξει τη χώρα μας ως μια από τις αναδυόμενες οικονομίες, βασιζόμενες στην καινοτομία», πρόσθεσε. «Το Ινστιτούτο Κύπρου έχει να επιδείξει ένα πολύ αξιόλογο έργο τα τελευταία 15 χρόνια κι από τα μετρήσιμα στοιχεία είναι πλέον από τα πιο ανταγωνιστικά ιδρύματα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ευρώπη, σε τομείς έρευνας που έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην οικονομία της χώρας», σημείωσε.

«Θεωρούμε υποχρέωση να σας ενημερώνουμε, να σας εμβολιάζουμε με σκέψεις όσον αφορά το μέλλον της χώρας», ανέφερε ο κ. Μαλάς απευθυνόμενος προς τον κ. Στεφάνου και την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. «Οι δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, μάς επιβάλουν να έχουμε μια εύρωστη οικονομία και η εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχει αποδείξει ότι ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας μπορεί να στηρίξει την παραγωγή πολιτικής με επιστημοσύνη ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις για βιώσιμη οικονομία», επεσήμανε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Ινστιτούτο Κύπρου και δήλωσε από την πρώτη κιόλας φοράς εντυπωσιασμένος από την πολύ αξιόλογη δουλειά, που κάνει, ως ένα κέντρο αριστείας, το οποίο έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα ν’ αναγνωριστεί γι’ αυτή τη δουλειά και διεθνώς. «Αυτός είναι ένας έπαινος που ανήκει στη δουλειά των συντελεστών του Ινστιτούτου, των ερευνητών, των επιστημόνων, ολόκληρου του προσωπικού και της καθοδήγησής του Ινστιτούτου  που φαίνεται στην πράξη ότι έχει και σωστό σχεδιασμό και βοηθά πραγματικά στο να γίνεται μια σημαντική δουλειά», σημείωσε.

Όποτε παίρνει έπαινο το Ινστιτούτο Κύπρου κι αναγνωρίζεται για τη δουλειά του στο εξωτερικό, αυτό σημαίνει έπαινος και αναγνώριση για την Κύπρο, δήλωσε.  Γι’ αυτό θέλησε ν’ αποδώσει τον χαρακτηρισμό, όπως είπε, στο Ινστιτούτο του Πρεσβευτή της Κύπρου διεθνώς. «Προβάλλει την χώρα μας, αλλά και τις δυνατότητες που έχει σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνία, όπως είναι ο χώρος της έρευνας και της καινοτομίας».

Συμφώνησε ο κ. Στεφάνου με την άποψη ότι χώρες που έχουν επενδύσει στην έρευνα και την καινοτομία έχουν καταφέρει όχι απλά να έχουν μεγάλη ανάπτυξη, αλλά να έχουν βιώσιμη οικονομία που χαρακτηρίζεται από ένα σημαντικό γεγονός: γίνεται επένδυση, υπάρχει ανάπτυξη, αλλά οι πόροι που μας βοηθούν να έχουμε αυτή την ανάπτυξη δεν εξαντλούνται, δεν σπαταλούνται, αλλά έχουμε και για τις επόμενες γενιές το υλικό και τη δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη.

Αυτό, πρόσθεσε, είναι το ζητούμενο στην Κύπρο, να έχουμε βιώσιμη, ισχυρή οικονομία, να επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία για να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα ως κράτος να στηρίζουμε την κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά. Όπως μιλούμε για Ινστιτούτα και έρευνα και καινοτομία, είπε, ο νους μας πάει στη νέα γενιά.

Είναι σημαντικό, ανέφερε ο κ. Στεφάνου ότι καλούνται να επισκεφθούν το Ινστιτούτο Κύπρο για ν’ αντιληφθούν οι πολιτικοί τη σημασία του να στηρίξουν από το δικό τους μετερίζι τα κέντρα αριστείας, την επένδυση στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας. Το ΑΚΕΛ το κάνει, είπε, και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί εκτιμά το έργο του Ινστιτούτου Κύπρου αλλά και τη σημασία που έχει να επενδύσουμε ως χώρα στην έρευνα και την καινοτομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»
Το σκυλάκι ΑΙ, η εργοδότηση τραγουδιστριών όπερας και οι υποψήφιοι που το έριξαν στην πλάκα
«Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις»-Τα κόμματα στην εξουσία χωρίς φαντασία
Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές
Ν. Χριστοδουλίδης: Σκοπός μας η περαιτέρω αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από Αννίτα-«Ο ΔΗΣΥ μπροστά με λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»
Τη στήριξη της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις προσπάθειες της Ολγκίν εξέφρασε ο Αντωνίου