Υπό δρακόντεια μέτρα στον ανακριτή ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 40χρονος Αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στο χωριό Λεοντάρι της Βοιωτίας.

Η μεταγωγή του κατηγορουμένου έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων καθώς έξω από το Δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 17χρονου θύματος.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τόσο τον Αστυνομικό όσο και τους συνηγόρους του ένω χειροκρότησαν τους δικηγόρους της οικογένειας του 17χρονου.

Ο 40χρονος μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, από χθες ο συλληφθείς τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 17χρονος μετά την καταδίωξη με τους Αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον ανακριτή ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου-Επεισόδια και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ και χθες ήταν ακόμη μία νύχτα έντασης με ομάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές να προκαλούν επεισόδια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν μία ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα όταν ομάδες Ρομά τοποθέτησαν κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης κλειστή λόγω επεισοδίων παρέμεινε για ώρες και η λεωφόρος ΝΑΤΟ, ενώ ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο, όπου η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Τέλος, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια από Ρομά στην Ελλάδα για τον θάνατο του 17χρονου-Έβαλαν φωτιές, έκλεισε δρόμος

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις
Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος που μαχαιρώθηκε σε πανηγύρι της Μυτιλήνης